Olaya oldukça ciddi ve profesyonel anlayışla baktıklarını kanıtlayan Kulüp başkanı Deniz Çağlar Fırat, özellikle spor tesisleri hakkından önemli açıklamalarda bulundu ve Eskişehir'de ki futbol sahalarının Amatör kulüpler için yeterli olmadığını ifade etti.

Eskişehir'in yeni spor kulüplerinden Şirintepe Gençlik, teknik kadrosunu oluşturdu. Dün yapılan basın toplantısında teknik ekibi tanıtan Şirintepe Gençlik Yönetim Kurulu, hedeflerini de anlattı. Kulüp Başkanı Deniz Çağlar Fırat yaptığı konuşmada, Futbol Direktörlüğü'ne Aytaç Hokkaömeroğlu'nun, yardımcı antrenörlüğe Kemal Atalan'ın, kaleci antrenörlüğüne Şafak Gürsoy'un, Sağlık sorumluluğuna ise Selçuk Kaçan'ın getirildiğini ifade etti.

Amatör futbol kulübü olmalarına rağmen basın toplantısıyla hedeflerini açıklayan ve destek bekleyen Başkan Fırat, 'Şirintepe Gençlik, başta mahalle gençliğinin sahip çıktığı bir yapı olmak hedefiyle spora ve futbola fair play kriterlerinde aşık, kendisini bu alanda geliştirmek ve ifade etmek isteyen herkese açık bir yapıdır. Bu düşünce içerisinde kulübümüz teknik, taktik, sevk, idare ve koordinasyon işlerini Eskişehir spor camiasının 'yapılamazları yapan', 'genç ve başarılı' olarak gördüğü, tanımladığı ve benimsediği antrenör Aytaç Hokkaömeroğlu'na teslim etmiştir. İşimizin zorluğunu ve yoruculuğunu bildiğimizden, kurumsallaşmak ve planlı-koordineli hareket etmek adına Sayın Hokkaömeroğlu'na, teknik ve taktiksel konularda genç yaşına rağmen başarılı ve olumlu çalışmaları ile Eskişehir'in yükselen değerlerinden olan Sayın Kemal Atalan yardımcı olacaktır. Kendisi oluşan ve oluşturulan yaş gruplarında çocuklarımızın, gençlerimizin ve A Takımımızın sevk ve idaresinden yardımcı sorumlu olarak görev yapacaktır. Sporcu sağlığı ve güvenliği noktasında hassasiyetimizi göstermek, sporun sadece idman ve maç trafiğinden değil, olası sakatlıkları en aza indirgemek, gelişim ve ilerlemeyi bilimsel temellere oturtmak adına takımımızın sağlık sorumlusu olarak da Sayın Selçuk Kaçan bu sorumluluğu üstlenecektir. Futbolun 'yalnız insanları' ancak olmazsa olmazları 'kalecilerimizin' gelişimini sağlamak amatör takımların en büyük sorunlarındandır. Sadece Şirintepe Gençlik için değil, Eskişehir sporu için de büyük bir sıkıntı ve problem haline gelen kalecilerimizin gelişimi, yetiştirilmesi noktasında da amatör futbol camiasının yakından tanıdığı, amatör liglerimizin gediklisi Şafak Gürsoy da kaleci çalıştırıcılığı noktasında elini taşın altına koymuştur. Amatör futbolun içinde bulunduğu zor koşulların bilincindeyiz. Amacımız bu zorlukları ortadan kaldırmak adına yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve tüm kurum ve kuruluşlar ile fikirsel uzlaşı içine girerek hareket etmektir' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim