ESO ve ETG iş birliğinde 'Eskişehir Tanıtım Ödülleri' 26 Şubat'ta Eskişehir'de gerçekleştirilecek. Ödül törenin de İnan Kıraç için bir de Vefa Programı yapılacak.
ESO HER YERDE
Ödül töreni bilgilendirme toplantısında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Eskişehir'in bütün platformlarda ve şehirlerde en iyi tanıtımını yapmak için çalışıyoruz' dedi. Sanayiciler için önemli olan bir diğer konunun da yatırımcı bulabilmek olduğunu söyleyen Kesikbaş, Eskişehir sanayisini genişletebilmek için diğer şehirlerin entelektüel bilgi birikimlerinden faydalanmak gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını belirtti. Kesikbaş, 'Eskişehir'i tüm Türkiye'ye hem sanayisi hem de kültür yapısı için tanıtma gayretimiz sürecek. ESO bundan sonra her yerde olacak. Biz bunu misyon olarak belirledik her yerde yaygınlaştıracağız' diye konuştu.
MARKALAŞACAK
ESO'da gerçekleştirilecek olan toplantının detayları hakkında bilgi veren Eskişehir Tanıtım Grubu Başkanı Orhan Arat, 'Geleneksel olarak yapılan Eskişehir Tanıtım Ödülleri'nin 6'ncısını, 26 Şubat Salı günü ESO salonunda yapacağız. Ödüllerin amacı şehrin tanıtılması ve markalaşmasıdır. Ayrıca kentin geleceği için doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, kişi ve kurumların ilimiz için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zeminler oluşturma hedefindeyiz' ifadelerini kullandı.
7 ORTAK KRİTER
Ödülün sahibini bulması için gerekli değerlendirilmenin jüri tarafından yapılacağını belirten Arat, 'Değerlendirmede 7 ortak kriter etkili olacak. Bunlar sırası ise şöyle; toplumsal fayda/hedef kitle sayısı, ülkeye ve şehre katkısı, koruma bilinci, etik değerlere sahip çıkma, özgünlük, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, kamuoyunda sosyal medya ve basın organlarında yer alması.' Bu sene Onur Ödülünü İnan Kıraç'ın alacağını söyleyen Arat, 'İnsanlar hayattayken onlara vefa ödülleri vermek istedik. Programı Eskişehir'de gerçekleştirmek bizi önemli derece onurlandırdı. Bundan sonraki dönemlerde Eskişehir için ESO'nun desteği her zaman arkamızda olacak biliyoruz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim