O gün yapamadıkları basın açıklamasını dün DİSK binasında yapan ve öğrenciler adına konuşan Selim Çatal, 17 Aralık'ta Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Mevlana'yı Anma ve 741. Vuslat Programı'nda, Vali Güngör Azim Tuna'nın gelmemesi için gerçekleştirdikleri eylemle ilgili Valilik'ten yapılan açıklamayı gerçeklikten uzak ve kendilerini haklı çıkartmaya yönelik olduğunu söyledi.

Protestonun Mevlana'ya yönelik olmadığını belirten Çatal, 'Protestomuzun hedefi, bizi soyan AKP hükümeti ve onun dünkü iş ortağı cemaattir. Eylemlerimizin hedefi aynı zihniyetin temsilcisi Vali Güngör Azim Tuna'dır. Vali Güngör Azim Tuna 'Ali İsmail'i arkadaşları öldürdü' diyerek zihniyetini açıkça sergilemiş, katilleri aklamış ve ölümün faturasını Ali İsmail'in arkadaşlarına kesmiştir' dedi.

VALİ ÜNİVERSİTELERE GİREMEYECEK

Vali Tuna'nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Genç Sen üyelerinden 'Kalbi hoşgörüye kapalı, nefret söylemleri kullanan bir grup olarak' bahsedildiğini ifade eden Çatal, 'Genç Sen'liler adil, özgür, eşit bir yaşam çağrısı yaparken Vali Güngör Azim Tuna, 'Ali İsmail'i arkadaşları öldürdü' sözünün haberini yapanları tehdit etmiştir. Vali hoşgörüye kapalı olduğunu göstermiştir, bize söyleyecek söz bırakmamıştır. Vali sarf ettiği sözlerden ve kutuplaştırıcı politikalarından vazgeçip özür dilemedikçe, zihniyetini değiştirmedikçe üniversitelere giremeyecek, bizden kurtulamayacaktır' şeklinde konuştu. Çatal sözlerini Yunus Emre'nin Anadolu Üniversitesi'nin girişinde yazan sözüyle bitirdi, 'Bu kapıdan içeriye doğru olmayan giremez (odun eğrisi bile...).' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim