Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Ayşe Tuba Arslan'ı öldüren Yalçın Özalpay hakkında 'Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Hazırlanan iddianamede tanık olarak dinlenen E.Ö. ve C.G. ifadelerinde, olay tarihinde kafede oturdukları esnada bir erkek şahsın yol üzerinde bulunan bir kadını kovaladığını gördüklerini ve kaçan kadının yardım çığlıkları atarak 'imdat yardım edin' diye bağırdığını, kovalayan erkek şahsın sağ elinde satır olduğunu ve elindeki satır ile birlikte yardım isteyen kadını yakaladığını ve kadının kafasına 10 ya da 15 kez vurduğunu gördüklerini söyledi.

İMDAT SESLERİ GELDİ
Tanık S.S ise, olay esnasında yürüyüş amaçlı Atatürk Bulvarı üzerinde bulunduğunu ifade ederek, bir kadının imdat ve çığlık seslerini duyduğunu, sesin geldiği yöne baktığında bir erkek şahsın elinde bulunan bir cisimle yerde yüzü yere bakar vaziyette dizleri üzerinde oturmuş halde olan duran bir kadının kafasına ve boyun kısmına doğru tahmini 3-4 kez vururken gördüğünü belirtti.

MÜŞTERİSİNE SÖYLEMİŞ
Savcılığa giderek ifade veren diğer bir tanık Ş.T. ise, maktul Ayşe Tuba Arslan'ı tanımadığını fakat şüpheli Yalçın Özalpay taksicilik yaparken taksisine bindiğini söyleyerek, 'Bir seferinde şüpheli Yalçın bana eşini öldüreceğini söyledi. Başka bir seferse, şüpheli bana satır aldığını, Ayşe Tuba'yı tuzağa düşüreceğini, kafasını keseceğini, pusuda beklediğini, Ayşe Tuba'yı hep tartakladığını söyledi. Ben de şüpheli Yalçın'a bu konuşmalarının yanlış olduğunu söyleyerek nasihatte bulundum' diye konuştu.
S.E. ise maktul ile 2016 yılında tanıştığını ve 2019 yılı Ocak ve Şubat aylarında eşi ile problemleri olduğunu, eşinin kendisini tehdit ettiğini anlattığını, 2019 Temmuz ya da Ağustos aylarında maktul ile Atatürk Bulvarı'nda karşıdan karşıya geçerken yanlarından geçmekte olan bir arabayı kullanan erkek şahsın arabanın camını açarak 'beyaz pantolonlu' dediğini, maktulün kendisine söz konusu arabasının şüphelinin babasına ait olduğunu söylediğini kaydetti.

CİNNET GEÇİRDİM
Şüpheli Yalçın Özalpay ise, ifadesinde bir anlık cinnet geçirerek olayı gerçekleştirdiğini, çeşitli şahıslardan tehdit aldığı için olayda kullandığı bıçağı belinde, satırı da torba içerisinde taşıdığını ileri sürdü.

TASARLAYARAK CANAVARCA
İddianamede şu ifadelere yer verildi: 'Şikayetçi ve tanık ifadeleri, şüphelinin maktule karşı değişik tarihlerde gerçekleştirmiş olduğu eylemler, şüphelinin yanında hayatın olağan akışına aykırı olacak şekilde bıçak ve satır taşıması, olay tarihinde de maktulü takip edip kovalayarak yakaladıktan sonra maktule karşı sayısız kere bıçak ve satırla vurup maktul yere düştükten sonra dahi bıçak ve satır ile vurmalarına devam etmesi, şüphelinin maktule bıçak ve satır ile vururken özellikle maktulün vücudunda hayati tehlike yaratacak bölgeleri tercih etmesi, şüphelinin söz konusu eylemi eski eşi olan maktule yönelik tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirdiğini göstermektedir.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim