8-10 senenin sorunları
'Eskişehirspor'un maalesef ciddi ekonomik sorunları var' diyerek sözlerine başlayan Akgören, 'Bu sorunlar son 3-4 ayın veya 1 senenin sorunları değil. Üst üste birike birike gelen aşağı yukarı 8-10 senenin sorunları. Bu sorunları bizim veya bizim yerimize olabilecek bir ekibin birkaç ay veya 1 senede çözme ihtimali yok. Çok ekstra bir bütçe çıkmadığı takdirde bu borçların altından kısa sürede çıkmamız mümkün değil' diye konuştu.

Sabretmek zorundayız
Akgören, 'Ne kadar sürede aşarız bunun planını yapıyoruz. Ekstra bonus bir bütçe bulamazsak sürekli tasarruf etme şartıyla ve tamamen altyapıya dönmek kaydıyla tahminen 2-3 yıl içinde kontrol altına alınabilir, 5 sene içinde sürdürülebilir bir pozisyona gelir. 6-7 sene içerisinde ise bu kulüp kendi kendine yetebilecek duruma gelir. Ama herkes sabretmek ve destek olmak kaydıyla. Şu şartlarda daha kısa sürede çözerim diyen hayal kurar' dedi.



4 milyon TL'lik tasarruf
'Kadromuzdan 9 futbolcu ayrıldı' diyen Akgören, 'İlk 11'imizin yüzde 80'i gitti. Bundan mutlu muyuz, elbette değiliz. Ama başkada bir çare yoktu. Futbolcular bir kaçı hariç hepsiyle anlaşarak ayrıldık. Toplama bakıldığında 4 Milyon TL'lik tasarruf söz konusu. Ama o futbolcular kalsaydı ligde kalma garantimiz var mıydı? Yoktu. O futbolcuların olduğu ilk devre 15 puan topladık. İkinci yarıda aynı şey şartlar oluşur ve yine 15 puan toplasak 30 puanla küme düşüyoruz. Radikal karar alıp uygulamak zorundaydık' şeklinde konuştu.

Bize kızanlar olabilir
Başkan Akgören, 'Bütçemizi biliyoruz, ikinci yarı gelebilecek gelirleri biliyoruz ve bu doğrultuda bu kararı almak zorundaydık. Bize kızanlar olabilir. Saygı duyuyoruz. Eskişehirspor'un menfaatini en çok isteyen insanlarda oluşan grup burada. 50 gündür gece gündüz çalışıyoruz. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Tek kurtuluşun bu olduğunu düşünüyoruz. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Sapma yapmadan, dış baskılardan etkilenmeden Eskişehirspor'u sürdürülebilir ekonomiye kavuşturmak için çalışacağız' dedi.

Gerçekçi bir proje
Planladıkları 5 önemli proje için şehrin önde gelenleriyle henüz görüşmediklerini belirten Akgören, 'Son prosedürlerle uğraşıyoruz. Ankara'da bakanlıkla randevumuz var. Son görüşmeleri yaptıktan sonra Eskişehir kamuoyuna açıklayacağız. Şehrin bize ve projelerimize destek olacağına inanıyoruz. Lansmanımızı en önemli projemiz için yapacağız. Hayalperestlikten uzak bir proje. Bütün şehir sahip çıkarsa gerçekleşmesi yüzde 80-90'larda olur' ifadelerini kullandı.

İçimi kıpır kıpır yapıyor
'Öncelik verdiğimiz 3 proje var' diyen Akgören, 'Diğer ikisini ilerleyen süreçlerde de değerlendirebiliriz. Bu 3 projenin 1'i daha önce denendi ama bir sonuca ulaşmadı. Projeleri düşündüğüm zaman için kıpır kıpır ediyor. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman 2-3 sene sonra Eskişehirspor adına çok farklı şeyleri konuşuyor olabiliriz' dedi.



Adana maçı zor gibi
Stadyum konusuna da değinen Akgören, 'Adanaspor maçını Eskişehir'de oynama ihtimalimiz zayıf görünüyor. Gençlik Spor Bakanlığı'nın yatırım daire başkanıyla sürekli görüşüyorum. Bu işin birinci derecede planlayan programlayan ve nihai karar veren ikinci kişi. Dün konuştum. Henüz net raporun açıklanmadığını belirtti. İTÜ ve ODTÜ'den gönderilen profesörlerin stadyumu incelediğini biliyoruz. Fakat inceleme sonrası henüz rapor hazırlamadılar. Bundan dolayı tadilat, onarım gibi herhangi bir çalışmaya başlayamadıklarını belirtti. Bu rapor Çarşamba açıklanacak denildi, perşembeye kaldı. Perşembe açıklanacak dendi cumaya kaldı. Bugün cumartesi hala açıklanmadı…' diye konuştu.

Ciddi bir maliyet çıkacak
'Üç alternatifimiz var' diyen Akgören, 'Bursa, Ankara ve Afyon. Bu 3 şehirde Passolig sisteminin çalıştığı stadyumlar var. Ama biz başka bir şehirde oynamak istemiyoruz. Hem maddi hem de manevi yaptırımları olacak. Eskişehir'de oynadığımız maçların maliyeti 70 bin TL civarı. Başka bir ile gitsek 150-200 bin TL arası maliyet çıkacak. 9 iç saha maçımız var. 9'unu da dışarıda oynasak 1 buçuk-2 milyon TL maliyet demek' şeklinde konuştu.

Seyircisiz oynama talebi
Başkan Akgören, 'Geçen hafta Ankara'daydık. Yetkililere şunu belirttik. 'Ya stadyumumuzu bir an önce onarın ya da dışarıda oynayacaksak masraflarımızı karşılayın' dedim. Net cevap gelmedi. Şöyle bir talebim de oldu. İç sahada oynayalım. Taraftar güvenliğini ön planda tutum maçlarımızı seyircisiz olarak oynayalım şeklinde üçüncü bir öneri sundum. Bunu da uygun gördüler. Rapor geldikten sonra bir karar verilecek. ESTÜ Stadyumu da olmuyor' dedi.
Editör: TE Bilisim