Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Anemon Otel'de gerçekleştirdiği Haluj Gecesi'nde AK Partili ve CHP'li belediye başkan adayları ilk kez bir araya geldi. Geceye Devlet eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, MHP Çifteler Belediye Başkan Adayı Kadir Bıyık ve çok sayıda davetli katıldı.
HEP BANA OY ATTI
Tepebaşı'nda birbirine rakip olan Mevcut Başkan Ahmet Ataç ile AK Parti'nin adayı Hasan Tuç arasında esprili bir dille atışma yaşandı. Hasan Tuç'un Tepebaşı Belediyesine adaylığının hayırlı olmasını dileyen Başkan Ataç, 'Hayırlı olsun diyeceğim ama başarılar dileyemeyeceğim. Hasan gerçekten benim yıllardır çok sevdiğim kardeşim, onun eli bana hep oy attı. İnşallah bu seçimde de bana oy atacak. Eskişehir'de siyasi partiler buluştuğunda bir masada rahatlıkla oturabiliyorlar, sohbet edebiliyorlar. Seçime bu sakinlik ve güzellikle de gidilecek. Ben Eskişehir'de siyaset yaptığım için çok mutluyum, gururluyum. Özellikle 3 dönemdir Tepebaşı Belediye Başkanlığı yaptığım, sizin başkanınız olduğum için büyük gurur duyuyorum' ifadelerini kullandı.
İSTİRAHATA AYIRACAĞIZ
AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç da, 'Sevgili Ahmet Abi bana kardeşim diye hitap etti. O da bizim abimiz ama artık bu abi-kardeşlik muhabbetini de bitirmemiz lazım. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da Yılmaz Abi olduğu için o, onu bekliyor, biz onu bekliyoruz uzuyor bu muhabbet. Onun için bu seçimlerde inşallah istirahata ayıracağız onu. Dolayısıyla görevi teslim alıp yine dostluğumuz, abi - kardeşliğimiz devam edecek.'
YEPYENİ ŞEHİR
Geceye katılan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise, 'Görevim gereği çok şehir geziyorum. Anadolu'nun diğer şehirleri ne yazık ki birer büyük kasaba niteliği almış. Büyükşehirler ise yaşanamaz, beton yığınları halini almış. Şehirlere ihanet edilmiş ama bizim şehrimiz öyle mi? Şehrine ihanet etmeyen belediye başkanları sayesinde adı gibi eski bir şehirden yepyeni bir şehir doğmuş' ifadelerini kullandı.
BİRLİK VURGUSU
Salonu dolduran Çerkezlere seslenen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Kafkasya'ya komşu Kırım'dan Kırım Tatarı bir kardeşiniz olarak sizin yaşadıklarınızı biliyorum. Sizinle aynı kültürü paylaşmaktan ve aynı şehirde yaşamaktan onur duyuyorum. Eskişehir barış, kardeşlik ve demokrasi içerisinde bir arada oturabilen siyasetçilerle İnşallah 31 Mart'ta da daha büyük bir aydınlık ve kardeşlik içerisinde olacak. Bunda yıllardır birlikte yaşayan ve Eskişehir'i renklendiren kültürlerin payı var' diye konuştu. Dernek Başkanı Cihan Ertok ise, 'Bu kültür yaşasın insanlığa faydası olsun. Kültürünü, dilini öğrenmemiş, öz güvenli yetişmemiş, sadece internetten gördüğü kadar hayatı tanıyan, hayattan bir haber yetişen gençlerin ne devletine ne de milletine faydası olur' dedi. HM
Editör: TE Bilisim