Proje sayesinde geleceğin daha aydınlık olacağını rap şarkısıyla kamuoyuna duyurmak isteyen Namık Kemal Ortaokulu öğrencilerinin 'Sıfır Atık' adlı klibinde, öğretmenleri ve öğrenci arkadaşlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da rol aldı.
MÜZİĞİ SEVİYORLAR
Okulda ve kentin bazı yeşil alanlarında gerçekleştirilen çekimlerde şarkının nakaratında yer alan, 'Kattık kattık, değer kattık, ülkeye maddi değer kattık. Haydi sen de el ver bize, tek hedefimiz sıfır atık' sözleriyle projenin önemi vurgulandı. Ortaokulun müdür yardımcısı ve müzik öğretmeni Vedat Çelik, şöyle konuştu: 'Rap müziği seviyorlardı, biz de bunu farklı projelere dahil ettik. Bu sayede çocuklar hem daha çok öğreniyor hem de severek, isteyerek projelerde yer alıyorlar.'
KATKIMIZ OLSUN
Şarkıyı seslendiren öğrencilerden 13 yaşındaki İbrahim Sert de öğretmenleri öncülüğündeki şarkı ve klip projesini çok benimsediklerini söyledi. Türkiye genelinde yaygınlaşan Sıfır Atık Projesi için 'Çorbada tuzumuz olsun' düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Sert, 'Doğa bizim arkadaşımız, onu asla kirletmemeliyiz çünkü doğaya yapılan her kötülük yine insanlığa kötülük olarak dönecek' ifadelerini kullandı.
ÇOK İYİ PROJE
Rap şarkıyı seslendirenlerden 13 yaşındaki Nazlı Oral da projenin yaygınlaşmasında emeği olan Emine Erdoğan'a teşekkür etti. Herkesin saygı duyduğu ve desteklediği bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Oral, 'Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan da bu projeyi iyi ki çıkarmış çünkü sıfır atık demek bizlerin geleceğini düşünmek demek' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim