Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği 14. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali görkemli bir törenle başladı. Haller Gençlik Merkezi önünde toplanan grup Adalar Mevkiine kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan çocukların ve tiyatro oyuncularının katıldığı korteje Eskişehirlilerin de ilgisi büyük oldu. Adalar Mevkiine gelindiğinde festivalin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptı. Festivalde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Büyükerşen, 'Türkiye'nin tek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinde bu yıl 12 ülkeden tiyatro sanatçılarını misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tiyatro sahnelerimizde ve açık alanlarda çocuklar ve gençler için sahne alacak tüm misafirlerimize hem teşekkür ediyor, hem de hoş geldiniz diyorum' dedi.
BİR HAFTA SÜRECEK
Konuşmanın ardından çocuklardan oluşan orkestra Porsuk Nehri üzerine kurulan iskelenin üzerinde mini bir konser verdi. Büyük alkış toplayan orkestranın sahneden inmesiyle İtalya'dan festival için şehrimize gelen tiyatro ekibi Teatro Due Mondi ile Çek kukla sanatçısı Pavel sahil yolu üzerinde gösterilerini sergiledi. Vatandaşlar büyük ilgi ile takip ettikleri gösteri esnasında bol bol fotoğraf çekti. Festivale 12 ülkeden 22 tiyatro grubunun katıldığı bilgisini veren Festival Koordinatörü Ali Eyidoğan, 'İçerisinde çocuklarla ve yetişkinlerle yapılacak birçok atölyenin, yaş gruplarına göre ayrılmış pek çok oyunun olduğu güzel bir festivali başlatıyoruz. Bir hafta boyunca oyunlarımız olacak. Açık alanlarda, tiyatro salonlarımızda, meydanlarımızda hatta Porsuk Nehri üzerindeki iskelede etkinliklerimiz olacak. Eskişehir'e kazandırdığımız en önemli festivallerden biri olduğunu düşünüyorum. Tekrar bu duyguyu, mutluluğu çocuklarla paylaşmanın gururunu yaşıyoruz' diye konuştu.
YOĞUN KATILIM
100'den fazla tiyatro sanatçısının katıldığı festivalin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e Çek Büyükelçi Pavel Kafka, İtalyan Büyükelçi Massimo Gaiani, Nepal İstanbul Fahri Başkonsolosu Fatma Günseli Malkoç, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç eşlik etti. 25 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında Almanya, Avusturya, Brezilya, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Hollanda, İtalya, Romanya, Rusya ve Türkiye'den tiyatro ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek festival oldukça zengin programıyla tiyatro severlerle buluşacak. HM
Editör: TE Bilisim