Sivrihisar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali öncesi düzenlenen Eskişehir Korteji renkli görüntülere sahne oldu.
DÜNYADAN MİSAFİRLER
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan program, Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaretiyle devam etti. Dünyanın dört bir yanından festivale gelen katılımcılarla birlikte Vali Çakacak'ı makamında ziyaret eden Yüzügüllü, 'Bugün 7 farklı ülkeden gelen misafirlerimizle Valimizi ziyaret ettik. Misafirlerimiz ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Sayın Valimize takdim etti. Misafirlerimizle birlikte Nasreddin Hocamızı bir kez daha anacağız. Her şeyden önce medeniyetlerin buluşması diyeceğiz. İnşallah yapmış olduğumuz festival ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olur' ifadelerini kullandı.
KÜLTÜR ŞEHRİ
Farklı ülkelerden gelen katılımcıları Eskişehir'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çakacak, 'Eskişehir çok yönlü bir kent. Turizm, kültür ve sanat şehri. Yıl boyunca Eskişehir'de bir çok uluslararası fuar, panel, kongre ve kültür sanat festivalleri yapılmakta. Bugün yine başlangıcını yaptığımız Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali'ni yapıyoruz. Nasreddin Hoca sadece Türklerin değil bütün insanlığa mal olmuş bir değerdir. Nasreddin Hoca çok yönlü bir kişiliktir. Hukukçudur, bilim insanıdır, mizah ustasıdır. Eksiklik ve aksaklıkları görerek eleştirel bir yaklaşımla ancak kimseyi incitmeden söylediklerini ifade eder. Hem ülkemizin hem insanlığın bu değeri tanıtması ve gelecek kuşaklara aktarması bizim için son derece önemli. Konuklara tekrardan hoş geldiniz diyorum ve Eskişehir'de bulundukları süre içerisinde güzel insanların yaşadığı Eskişehir'de evlerindeki gibi rahat etmelerini diliyorum' şeklinde konuştu.
EŞEĞE TERS BİNDİ
Konuşmaların ardından festival katılımcıları Vali Özdemir Çakacak'a hediyelerini takdim etti. Ziyaret sonrası Vilayet Meydanı'nda katılımcılar birbirinden renkli geleneksel danslarını sergiledi. Eskişehirliler de ilgiyle izlediği gösterilere zaman zaman eşlik etti, o anları ölümsüzleştirdi. Temsili Nasreddin Hoca'nın bulunduğu program sonrası kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vilayet Meydanı'ndan Espark'a kadar süren kortej yürüyüşünde temsili Nasreddin Hoca, bir eşeğe ters binerek vatandaşların ilgi odağı oldu. Öte yandan bu yıl festivale KKTC, Slovakya, Bosna Hersek, Şili, Bulgarisatan ve Polonya'dan misafirler katıldı. HM
Editör: TE Bilisim