Sempozyumda 38 farklı ülkeden gelen sanatçılar meydanda bulunan sempozyum alanında eserlerini sergiledi. Sempozyumun açılışında konuşan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, 'Fransa, Hindistan, Ukrayna, Hollanda, İtalya, Rusya, Venezuela, Makedonya, Irak, Suriye, Kazakistan, Gürcistan, Romanya, Pakistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'den 40 sanatçı Han ilçemiz Cumhuriyet Meydanında bir hafta boyunca yöremizin tarihsel ve kültürel değerlerini sanata yansıttılar ve eğlendiler. Dilleri, dinleri ve kültürleri farklı olan sanatçıları, Han ilçemizde ağırlamaktan mutlu olduk, gurur duyduk' dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
'Türkiye'min bu güzel ve küçük ilçesi Han'dan tüm dünyaya dostluk ve sevgi mesajı gönderdik, savaş olmasın, barış olsun dedik' diyen Başkan Şanlı, 'Sempozyumumuza gelerek katılım gösteren, Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneğine, Eskişehir Kent Konseyi Kültür ve Sanat Komisyonu'na, Emirdağ CHP İlçe Örgütüne, ETOS üyelerine, Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz sayın Hasan Ünal'a, Mahmudiye Belediye Başkanımız Sayın İshak Gündoğan'a, Çifteler Belediye Başkan adayımız Zehra Konakçı'ya, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, dostlara ve Han halkına çok teşekkür ederim. Sempozyumumuza destek veren, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocamıza, Rekreasyon Derneği'ne, Rekreasyon Derneği Eskişehir Temsilcisi Seran Tepeoğlu'na, Han Belediyemiz Personeline, Büyükşehir personeline, Bir hafta boyunca evimizde sanatçıları ağırlayan fedakar eşim Sevgi Şanlı'ya, Telefon ve Telgrafla arayan Milletvekili ve Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim' ifadelerini kullandı.
ESERLER SERGİLENDİ
Programın sonunda sempozyumda eserlerini sergileyen sanatçılara katılım belgeleri takdim edildi. Sempozyum Türk Halk Müziği sanatçısı Figen Bayraktar'ın konseriyle, şarkılar, türküler eşliğinde son buldu. HM
Editör: TE Bilisim