Uzmanlar tarafından bilinçli tüketimi vurgulanan rezene bitkisi; fesleğen, reyhan, yeşil çay, mısır püskülü, avakado yaprağı gibi bitkilerle de harman edilip tüketilebiliyor. Siyah çay gibi demlenip tüketilmesini öneren Eskişehirli Aktar K.Hüseyin Özkılıç, rezenenin anason ile aynı familyadan olduğunu, en çok bilenen özelliğinin ise sakinleştirme ve dinlendirme olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra rezenenin mide kasılmalarına iyi geldiğini, safra üretimine yardımcı olduğunu, toksinlerin atılmasını sağladığını, anne sütünü arttırdığını, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatta diş ağrılarına bile iyi geldiğini aktaran Özkılıç, 'Rezene Avrupa ülkelerinde bilinçli insanlar tarafından her gün bizim içtiğimiz siyah çay gibi içilmektedir. Bitki çaylarının zararı yoktur. Bilinçli bir tüketimde faydaları saymakla bitmez' şeklinde konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim