AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, ES TV'de katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim koordinasyon merkezini ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Günay, ziyaretin program dahilinde olmadığını, aniden geliştiğini söyledi.
ÇEKİM MERKEZİ
Eski Atatürk Stadyumu yerine yapılacak Millet Bahçesi projesinin en kısa zamanda tamamlanacağını belirten Günay, 'Millet Bahçesi protokolünü ilk imzalayan şehir Eskişehir oldu. Millet Bahçe'mizin altına yapacağımız 700 araç kapasiteli otopark ile şehrimizde yaşanan trafik ve park sorununu çözeceğiz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'e müjdelerle geldiğini anlatan Günay, 'Millet Bahçesi, TANAP bizler için çok önemliydi ama en önemlisi Eskişehir'in 2019'da Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacağını belirtmesi hem bizler için hem de şehrimiz için çok önemliydi. Eskişehir bir çekim merkezi olacak' diye konuştu.
BU YIL AÇILACAK
Şehir Hastanesi çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Günay, '12 Haziran'da bitirileceğini söyledik ancak orada bir sağlık hizmeti sunulacak teknik alt yapının son derece iyi olması gerekiyor. Orada yolların bağlantısıyla ilgili birtakım sorunlar da vardı, bu sorun da karayolları tarafından hallediliyor. İnşallah ulaşıma tramvay da eklenir. Şehir Hastanemiz bu yıl içinde açılacak ve yalnızca ülkemiz için değil bölge içinde önemli bir kazanım olacak. Şehir Hastanesi sağlık üssü olmaya aday bir hastanemiz' ifadelerini kullandı.
İLK TURDA BİTER
Alpu'ya yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili açıklamalarda bulunan Günay, 'Termik santral konusunun siyaset üstü bir konu olduğuna inanıyorum. Şehrimizin geleceğini ilgilendiren bir konu. Termik santral konusunda uzman kişilerinin gelip vatandaşımızı bilgilendirmesi gerekiyor' dedi. Anketlere göre seçimin birinci turda biteceğini ifade eden Günay, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, birinci turda yeniden seçilecek. Bizlerin AK Parti olarak ikinci amacı Eskişehir'den en fazla milletvekilini meclise göndermek. Milletvekili sayımızı en az bir artırarak yolumuza devam edeceğiz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim