Halk Sağlığı Haftası sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Sokağı kurdu. İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binası önünde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Arslan Avşarbey, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Arslan Avşarbey, 'Halkımızda bilinçlenmeyi sağlamak için halk sağlığının ilgi alanlarına giren kanser taramasından bağımlılıklara, ilk yardımdan diğer aile danışma hizmetlerine kadar birçok alanda stantlar açıldı. Bu konularda vatandaşlarımızın özel bir zaman harcamadan gelip geçerken uğrayabilecekleri bir mekanı seçerek bu bilgilendirmeyi sağlayacaklar' ifadelerini kullandı.
ESKİŞEHİR BİLİNÇLİ
Her şeyin başının sağlık olduğunu vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, 'Koruyucu sağlık hizmetleri tedavi edici sağlık hizmetlerinden hem daha etkili, hem daha ucuz hem de daha değerlidir. Önemli olan hastalık ortaya çıkmadan hastalığı ortaya çıkarmak. Eskişehirliler bilinçli insanlar' diye konuştu. Etkinliğin geleneksel olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge de, 'Temel amacımız herkese sağlık hizmeti verebilmek ve bu hizmeti tabana yayabilmek. Bunu yaparken de bu tarz etkinliklerle hizmetlerimizi tanıtmak niyetindeyiz. Örneğin sigarayı bırakma, kanser tarama polikliniklerimizin ücretsiz olduğunu bilmiyor halkımız. Amacımız daha sağlıklı bir nesil daha sağlıklı bir Türkiye' dedi.
ÜCRETSİZ TARAMA
Halk Sağlığı Sokağında hafta boyunca tansiyon, kan şekeri ve boy-kilo ölçümü ile kanser taramaları konusunda ön bilgilendirme yapılacak. Vatandaşlar Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirilerek Kanser Tarama Kiti dağıtılıp, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, anne-çocuk sağlığı hizmetleri hakkında bilgilendirilecek. HM
Editör: TE Bilisim