HABER: MELTEM KARAKAŞ

BARO'DAN BAŞLADILAR
Sabah Orhangazi Mahallesi diğer bir adıyla Ömür'de kurulan halk pazarında ES TV ekibi olarak seçim anketini yaptıktan sonra bir koşu Cumhuriyet Halk Partili vekilleri adaylarının bir günlük seçim çalışmalarını takip edebilmek için yanlarına gittim. Malum seçim dönemleri hem gazeteciler için hem de siyasiler için en yoğun günlerdir. Milletvekili adayları ilk olarak Baro'dan başladı ziyaretlere. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milletvekili Adaylarından Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk da vardı. Burada gayet sıcak karşılanan CHP'li adaylar, Baro Başkanı ve yönetimi ile özellikle yargı bağımsızlığı ve adalet kavramının geldiği nokta ile ilgili sohbet etti. Avukatlar için de CHP'liler için de en önemli noktalardan biriydi adalet. Ve CHP'li adaylar, tüm içtenlikleriyle adaletin hüküm sürdüğü, güven ortamının olduğu bir ülkenin inşası için var güçleriyle çalışacaklarının sözünü vererek Baro Ek Hizmet Binasından ayrıldı.



ÇOK SAKİN TAVIRLAR
Sakarya Caddesi ve Yenidoğan Mahallesinde bulunan esnafı ziyaret eden milletvekili adayları, heybelerinde biriktirdikleri güzel olan ve umuda dair her şeyi Eskişehirlilerle paylaşmak için sahaya inmişlerdi. Hepsi çok sakindi. Her türlü eleştiriyi soğukkanlılık ve güler yüzle karşılayıp, dertleri sıkıntıları dinleyip hem CHP'ye hem de Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye oy istiyorlardı. Önce vatandaşlardan başlamak lazım belki de. Hepsi meraklı gözlerle gelen vekil adaylarını izliyorlardı. Halkın her seçim döneminde alışık olduğu bir şey olmasına rağmen bu ziyaretler, bu seferki seçim döneminde sanki farklı bir şey vardı. Vatandaşların ağzında bir 'değişim' kelimesi geziniyordu.



ELİNİ TUTMUŞ SORUYOR
Jale Nur Süllü siyasetin içerisinde her daim var olan biri. Bu özelliği ona vatandaşlarla iletişim kurarken farklı bir avantaj oluşturuyor sanırım. Bir bakıyorsunuz bir parkta yaşlı bir kadının elini tutmuş halini hatırını soruyor; bir bakmışsınız çoktan cadde üzerinde bir dükkana girmiş esnafla sohbet ediyor. Bana hep şöyle gelmiştir: Meclis'te vekil olmak ayı bir şey sokakta vekil olmak ayrı bir şey. Gazeteci olduğunuz için insanlarla sohbet etme şansınız da çok oluyor. İnsanlar birilerine inanmak, güvenmek istiyor. Bunu vatandaşla konuşurken bile anlıyorsunuz. Evet, var olan bir bıkmışlık, sık sık yapılan seçimler insanlar da bir yorgunluk, güven sorunu yaratmış olsa da güvenmek istiyorlar. Siyasiler de insanların gözünün içine bakıp, onlara dokunabildikleri anda devamı geliyor ve sohbet su gibi akıyor. Vatandaş anlatıyor vekil o dokunmuşluğun devamını getirebiliyor.



TERMİK SANTRAL VURGUSU
Nuray Akçasoy ve Sibel Yeşildal Yenidoğan Mahallesinde yer alan esnafı gezerek, vatandaşlara ulaşmaya çalıştılar. Yanlarında parti üyesi gençler ve yetişkinler de vardı. Hemen bir iş bölümü yapılıp partililer ellerindeki bildirileri sokaklarda dağıtmaya başladılar. Akçasoy ve Yeşildal da caddeyi ikiye bölerek esnafı gezmeye başladılar. Böylece daha fazla insana ulaşıp, kendilerini anlatabileceklerdi.Kadın zarafeti ister istemez seçim çalışmasına yansıyordu. Dükkanlarda ve kahvelerde her görüşten insanın elini sıkıp sohbet etmeye çalışan Nuray Akçasoy, vatandaşlara çok pozitif yaklaşıyordu. Özellikle yakasına taktığı 'Eskişehir'de termik santral istemiyoruz' yazısıyla Akçasoy, aday olmadan önce gösterdiği çevre duyarlılığını milletvekili olduktan sonra da göstermeye kararlı olduğunu açıkça ifade ediyordu.



YEREL DE KONUŞULDU
Esnaf ziyaretlerinin ardından CHP'li grup, Eczacılar Odası'nı ziyaret ederek Yücel Yenilmez ile bir araya geldi. Burada da eczacıların sorunlarının yanı sıra özellikle Eskişehir'in problemleri gündeme alındı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da yer aldığı ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. CHP'liler ziyaretin ardından da bir hatıra fotoğrafı çekilerek Oda'dan ayrıldılar.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ
Bir sonra ki durak Eskişehir Tabip Odası idi. Akif Aladağ, Bülent Nazım Yılmaz, Hamit Güçlüer ve TTB yönetimindeki diğer doktorlar hazırlıklarını yapmış CHP'li vekilleri bekliyordu. Burada da Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Sibel Yeşildal, Metin Tomsuk, Ahmet Ataç ve CHP'li Odunpazarı Meclis Üyesi Mahmut Süzen de yer aldı. Hem doktorlar hem de CHP'liler burada karşılıklı bilgi alışverişi yaparak, ilerleyen süreçte demokrasi mücadelesinde birlikte hareket etme kararı aldılar.



TEK TEK NOT ALDI
Özellikle Utku Çakırözer, TTB ile sürekli iletişim halinde olduklarını anlattı ve sağlık emekçilerinin sorunlarına değindi. Bir yandan TTB'nin sorunlarını tek tek not alan Çakırözer bir yandan da seçim bildirgesinde yazanları aktarmaya çalıştı. Özellikle TTB'de Çakırözer'in notlar alarak tek tek sorunları yazması ve yaptığı açıklamalar benim en çok dikkatimi çekenlerden oldu.

EKMEĞİ, SUYU PAYLAŞMAK
Tabip Odası ziyaretinin ardından gün boyu fırsat bulup da yapamadığımız şeyi yaptık ve vekil adayları ile birlikte İsmet İnönü Caddesi'nde güzel bir hatıra fotoğrafı çekildik. Hem ben hem milletvekilleri adayları çok yoğundu. Ama tüm gün vekillerle birlikte gezerek ben de ayrı bir tecrübe edinmiş oldum.
TTB ziyaretinin ardından şehrin farklı yerlerinde verilen iftar yemeklerine katılmak için görev dağılımı yapan milletvekili adayları, farklı mahallelerde kurulan iftar sofralarına katılarak, vatandaşla ekmeğini, suyunu paylaştı.




Editör: TE Bilisim