Konuk ülke şairlerinin şiir okuması ile başlayan Şiir Buluşması'nda şairler, şiirin insanlar arasında kurduğu 'kardeşlik ve iyilik köprüsünün' dünyaya egemen olması dileğinde bulundu.

Tanyol, 'Eğer biz şiir yazmazsak Türkçe yok olabilir. Çok kolay yok olabilir. Bu ve benzer festivallerin çoğalması, şiirin daha ciddiye alınması gerek. Çünkü şiir düşüncelerimizin ve duygularımızın oluşmasını sağlayan bir sanat türüdür ve bütün sanat dalları gibi bizim kendi içimizde yücelmesini dağlar. Bu yüzden bizi koruyun' diye konuştu.

Şiir Buluşması Direktörü Haydar Ergülen de, 'Bildiğiniz gibi bir sloganımız var, 'Türkiye Eskişehir olsun' diye. Bunu yıllardır söylüyoruz. Türkiye'nin Eskişehir gibi çağdaş ve aydınlık olacağına inanıyoruz. Şiirin ve edebiyatın özgürleştirdiği hepimiz biliyoruz. Tek adam rejimine karşı, çok adam, çok kadın sloganını haykırmaya ve bunun çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetin 100. Yılını başlangıç ilkelerinde olduğu gibi sürdürmesi için Eskişehir gibi kentlerin muhakkak çoğalması gerekiyor' şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediyesi Başkan yardımcısı Melih Savaş da, 'Sanatın çok özgürleştirici olduğu kadar, özgürlük talep eden bir tutumu da var. Bu da yetmiyor. Özgürlüğü aynı zamanda bulaştırıyor. Eğer bir diktatörya tescil edecekseniz, özgürleştirici ve bunu bulaştıran her şeyi ortadan kaldırmak zorundasınız. Bu yüzden sanatın bütün dalları yok edilmeye çalışılıyor' dedi.

Tepebaşı Belediyesi ile 'kardeş belediye' ilişkisi kapsamında karşılıklı kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren Berlin Treptow Köpenick Belediye Başkanı Oliver Igel de, Şiir Buluşması'na gönderdiği mesajda, 'Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi olmadığında, günümüzde, her zaman iletişim yolu bulunmalıdır. Sanat ve edebiyatın, ve özellikle sözün, çok çeşitli ve olumlu bir etkiye sahip olduğu açıktır' dedi.

Müzisyen Muzaffer Özdemir de, açılışa katılan şair ve şiir severlere unutulmaz bir konser verdi. Şiir Buluşması'na 10 ülkeden 35 şair katılıyor. HM
Editör: TE Bilisim