Odunpazarı 4'üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'na 3'ü yabancı 10 bilim insanı ve sanatçı katılı. Lübnan'dan Samar Mougharbel, Çek Cumhuriyeti'nden Jana Krejzova ve Tayvan'dan Jeng-Daw Hwang'ın yer aldığı çalıştayda Türkiye'den ise birçok üniversite ve şehirden bilim insanı ve sanatçı bulundu. Sanatçılar, Odunpazarı Belediyesi'nin seramik sanatı için çok önemli bir çalışmaya imza attığını belirterek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür etti.
ÇOK ETKİLENDİM
Çalıştaya Bodrum'dan katılan Tevfik Türen Karagözoğlu, 'Eskişehir Halkına, Odunpazarı Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Özellikle üniversiteden gelen genç arkadaşların ilgisi beni çok etkiledi' diye konuştu.
BU BİR ONUR
Akdeniz Üniversitesi'nden gelen Emel Mülayim de, 'Bizim için burada olmak bir onur, çünkü sanata ve sanatçıya ne kadar değer verildiğini çalıştay sırasında birebir gördük. Farklı teknik ve bilgilerin paylaşılması anlamında önemli bir etkinlikti' dedi.
HAYRAN KALDIM
Çalıştaya Tayvan'dan katılan Jeng- Daw Hwang, Türk seramiğinin dünya için çok önemli olduğunu söyledi. Hwang, 'Eskişehir halkının sanata olan duyarlılığı beni çok etkiledi. Eskişehir'e, Odunpazarı'na hayran kaldım' diye konuştu.
GÜZEL İŞLER
Eskişehir'e ikinci kez geldiğini belirten Lübnanlı Samar Mougharbel, Eskişehir'in seramik sanatında güzel işler yaptığını vurgulayarak, 'Eskişehir halkı sanatı seven, aydın insanlar. Sanata verdikleri destek için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ve Eskişehir halkına çok teşekkür ederim' dedi. HM
Editör: TE Bilisim