ESO Meclis Salonunda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, stratejik iş birliklerine KMTSO ile birlikte yeni bir boyut kazandırmak için bir araya geldiklerini söyledi. Odaların sektörde faaliyet gösteren üreticileri ile aynı sektörde yer alan ESO Üyelerinin eşleştirmelerinin yapıldığı belirten Kesikbaş, 'Amacımız ülke genelinde ticaretimizi, iş ilişkilerimizi geliştirmek büyümek. Üreticilerin yan komşunun ne iş yaptığını bilmediği oluyor, tanışmak ve iş yükü geliştirmek için Odamızda sektör fuarları düzenledik ve bazı üyelerimiz, ben de dahil yurtdışından aldığımız bir ürünün Eskişehir'de üretildiğini öğrenerek o ürünü ithal etmek yerine yan komşumuzda almaya başladık. Aynı sonuç Kahramanmaraş ile neden olmasın diyorum. Şirketlerimizi eşleştirebilirsek Türkiye'ye örnek olabilecek bir sinerji yaratabileceğimizi düşünüyorum.' dedi.
ÖRNEK OLUYOR
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, 'Kahramanmaraş Türkiye'nin 13'üncü vilayeti. Sanayi, üretme, toprak bütünlüğü, enerji kullanımı, ekonomik sosyal olarak gelişmiş bir şehir. Bugün aynı gelişmişliği göstermiş bize örnek teşkil eden Eskişehir'de olmaktan mutluyuz' ifadelerini kullandı.
ŞEHİR ÇOK ŞANSLI
Eskişehir'in modern ve sanayi bakımından örnek bir il olduğunu belirten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Hanifi Öksüz, 'Sanayileşmemizle sektörlerimiz farklı olsa da Türkiye'nin sanayileşmesi için iki il de çaba gösteriyor. Eskişehir'de ileri teknoloji üreten sanayilerimiz var. Kahramanmaraş kendi imkanlarıyla kendi yatırımcısıyla sanayide belli bir seviyeye geldi. Eskişehir bu konuda çok şanslı. Marmara bölgesine yakın olduğu için farklı illerden köklü firmalar yatırım yapabiliyor. Gelir seviyesinin yükselmesinin tek çaresi sanayileşmek. Bu nedenle iş birliğine çok önem veriyoruz' diye konuştu. Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim