2 Eylül Vergi Dairesi, Yunusemre Vergi Dairesi ve Battalgazi Vergi Dairesi yaklaşık 6 yıl önce tamamlanan yeni hizmet binasına taşındı. 2 Eylül Vergi Dairesi binası taşındıktan 1 yıl sonra yıkıldı. Yıkım üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Ancak boş kalan arsaya ne yapılacağı belirsizliğini koruyor.
Boş arazinin hemen yanında bulunan Battalgazi Vergi Dairesi de kaderine terk edilmiş durumda. Esnaf, akşam saatlerinde alkol kullanan insanların binayı mesken tuttuğunu ve bölgedeki vatandaşları rahatsız ettiğini öne sürerek atıl halde olan bina için önlem alınmasını istedi.
KİMSE İLGİLENMİYOR
Bölge esnaflarından Süleyman Kartaler, 'Burası atıl durumda bekliyor. Ne olacağını herkes merak ediyor. Yıkılmayan vergi dairesi binası bütün sarhoşların mekanı oldu. İleride yangın da çıkabilir, çünkü burayla kimse ilgilenmiyor. Herkes buraya pislik atıyor. Sabahları ekmek atıyorlar ve vatandaş basmak zorunda kalıyor. Bize kalsa yeşil alan isteriz buraya' diye konuştu.
PARK OLSUN
Esnaf Arif Şamal, 'Burayla ilgili sıkıntılarımız çok büyük. Çünkü özellikle akşam 18.00'den sonra içki içenler geliyor buraya, dağıtıyorlar. Burası bir boşluk iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Şu binayı yıkamadılar. Duyduğumuza göre de yüzde 70 deprem hasarlıymış. İlla deprem olup yıkılması mı gerekiyor? Bence buraya artık el atılması gerekiyor. Buraya park olsa bile yeter' dedi.
MEZBELE OLARAK BEKLEMESİN
İsmail Çakmak, 'Önceki binanın yıkılmasının bir nedeni tinercilerin mekanı olmasıydı. Onların hakkından gelemeyerek yıkımına karar verdiler. Şimdi aynı şekilde diğer binanın altında şarapçılar rahatsız ediyorlar. Vatandaş bize soruyor burası ne olacak diye. Bizler de bilmiyoruz. Altı otopark olsun üstü yeşil alan olsun istiyoruz. Böyle mezbele olarak beklemesin istiyoruz' ifadelerini kullandı.
ŞEHRİN MENFAATİ İÇİN
Bölgede yaşayan vatandaşlardan Hakan Yörük 'Uzun yıllardır burası atıl vaziyetteydi. 3 yıl önce yıkıldı. Yıkıldıktan sonra herhangi bir gelişme yaşanmadı. Siyasi çekişmeler yüzünden vatandaş mağdur oluyor. Eskişehir siyasilerinin çekişmeleri nedeniyle hizmette aksama yaşanıyor. Bakanlar gelip geçici ama işler kalıcı. Ortak karar verip şehrin menfaatleri için hareket etmeliler' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim