Önümüzdeki süreçte yapılacak projeler hakkında bilgi veren Başkan Çam, Sarıcakaya'nın Organize Sera Bölgesi konumunda olabilmesinin öncelikli hedef ve projeleri arasında olduğu söyledi. Tarımcılık alanında Sarıcakaya'nın çok önemli adımlar attığına işaret eden Çam, 'İlçemiz tarıma çok elverişli bir bölge olduğundan dolayı bizler de bunu nasıl ve ne şekilde iyi değerlendiririz, neler yapabiliriz diye çalışmalarımızı yapıyoruz' dedi.

5 PROJE İÇİN FİZİBİLİTE DESTEĞİ
BEBKA tarafından sunulan 'Fizibilite Desteği' programı dahilinde projeler yapılacağını vurgulayan Çam 'İlçemizdeki bitkisel atıkların değerlendirilmesi amacıyla Kompost Gübre Üretim Tesisi için fizibilite desteği, çiftçilerimize sulama suyunda enerji desteği vermek üzere Güneş Enerji Santralinin kurulması için ilçemizin yeterli olup olmadığının tespiti amacıyla fizibilite desteği, Plastik Kasa Üretim Tesisleri için fizibilite desteği, fazla ürünlerimizin değerlendirilebilmesi amacıyla Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi için fizibilite desteği, son olarak da Organize Sera Bölgesi oluşturabilmek amacıyla fizibilite destek programına yönelik çalışmalarımızı yürütmekteyiz' şeklinde konuştu.

SAKARI DOMATESİ MARKA OLACAK
Özellikle markalaşma yolunda projelerin faaliyete geçirilmesi için gayret gösterdiklerini de aktaran Çam, 'Sarıcakaya'mızın değerini yansıtacak, rengiyle, kokusuyla tamamen yerli tohum üretimiyle bir 'Sakarı Domatesi' markası oluşturma yönünde ciddi çalışma yürütmekteyiz. Birçok yerde Sarıcakaya denince akla gelen ilk şeyin domates olduğunun farkındayız ve biliyoruz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim