'Köyün Işıkları Sönmesin' misyonuyla başlatılan proje kapsamında görevlendirilen 4 kadın personel, sabah ve öğleden sonra olmak üzere her gün iki evin neredeyse tüm ihtiyacını karşılıyor. Sarıcakaya Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, hizmetin 'manevi evlatlık' olduğunu belirtti.

BÜYÜKLERE HİZMET
Mercan, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mülki idare amirlerine bir görev verdi. 'Bir vatandaşımız gece aç uyursa bunun vebali kaymakamlarımızın üzerinedir' demişti. Biz de bu görevi yerine getirebilmek için ilçemizdeki dezavantajlı büyüklerimize hizmet etmeye çalışıyoruz' diye konuştu.

GÖZÜM KAPIDA
Verilen hizmetten faydalanan 81 yaşındaki Hamiyet Ural, hayata geçirilen bu uygulama için teşekkür ederek, 'Kızlarım gelip evimi temizliyor. Halılarımı, sobamı temizliyor. Hepsi benim evladım gibi. İki gün geç kalsalar, gözüm kapıda oluyor' dedi. Proje kapsamında görevlendirilen Sema Bayram da (48), 3 yıldır kurumda çalıştığını belirterek, 'Bu bir görev diye değil, içimizden geldiği için yapıyoruz. Biz onlara evlatları gibi davranınca ağladıkları oluyor' diye konuştu. AA
Editör: TE Bilisim