Sağlık Sen Şubesi İl Genişletilmiş Divan Toplantısı gerçekleşti. Divan toplantısına Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan ve birçok sendika üyesi katıldı.
SORUNLARINI ANLATTI
Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, 'İşimiz çok, yükümüz ağır. Sizlerle beraber omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu kutlu davamızı eski günlerine geri getireceğiz. Kimseyi ötelemedik, itelemedik. Bundan sonra da hiçbir sendika üyesini ötelemeyeceğiz, itelemeyeceğiz' dedi. Sıkıntı ve sorunlarının da çok olduğu ifade eden Baki, bu sorunların AK Parti Milletvekili Nabi Avcı tarafından hükümete iletilmesini istedi. Baki, '3600'den tutun yıpranma payına kadar sıkıntılarımız var. Döner sermaye dönmez hale geldi. Alanda çok sıkıntılar var. Sağlıkta dönüşüm programında hasta memnuniyeti yüzde 80'lere çıktı ancak çalışan memnuniyeti yüzde 12'lerde. Döner sermayeye devlet destek vermeli. Çalışanlar ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktadır. Türkiye'deki ekonomik sıkıntıyı da göz önünde bulundurarak formüller üretmeliyiz' diye konuştu.
AZ LAF ÇOK İŞ
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, 'Söylenecekler söylendi. Az laf çok iş. Genel başkan vekili bana sıkıntıları, sorunları söyledi. Döner sermaye ciddi bir sorun. Bunu adaletli hale getirmemiz gerekiyor. Sorunları biliyoruz, çözüm yollarını da beraber araştırıyoruz. Şiddet konusuyla ilgili kanun değişiklikleri zaten gündemde. Bunlar seçim vaadi değil. Seçimden önce başlatılan çalışmalar' ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Sağlık Sen'in kucaklayıcı bir sendika olduğunu söyleyerek Eskişehir'de 5 bin üyesinin olduğunu vurguladı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim