ÇEVRE YOLUNU
5 YILDA AÇACAĞIZ

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, ilk 5 yıl içinde kuzey ve çevre yolunun açılacağını söyledi. Yıllardır Eskişehir'in gündeminde olan kuzey ve güney çevre yolu ile ilgili müjde veren Sakallı, 'Kendimizi bildik bileli imar planlarında olan ama bir türlü açılamayan kuzey ve güney çevre yolunu açacağız. Güney çevre yolu İmişehir'den başlayıp, Aşağıçağlan ve Yukarıçağlan arasından bir yay çizip, Satılmışoğlu mahallesinin oradan da çevre yoluna bağlanan 52 kilometrelik bir yol. Kuzey çevre yolu da Muttalıp'tan başlayıp, Bozdağ'ın eteklerinden geçen 35 kilometrelik bir yol. Güney çevre yolu ilk 3 yılımızda, kuzey çevre yolu da 5 yıl içerisinde tamamlanmış olacak' diye konuştu. Bu iki çevre yolunun yanı sıra iki tane de yan çevre yolunu da Eskişehir'e kazandıracaklarını söyleyen Sakallı, 'Güney çevre yolunun daha içerisinde 33 kilometrelik bir yol var, kuzey çevre yolun hemen yanında bir yol daha var. Bu iki iç çevre yolunu da 2021 yılına kadar yapacağız' dedi.
***
GENÇLERLE BULUŞTU

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nabi Avcı, vakfın Odunpazarı'nda yer alan merkezinde düzenlenen 'Konak Sohbetleri' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Türk Dünyası Vakfı tarafından düzenlenen sohbetlerin ilki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğe gençlerin ilgisi yoğun oldu. Konuşmasına gençlere 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Türk Dünyası Vakfı hakkında bilgi vererek başlayan Avcı; sanat, edebiyat ve diğer pek çok konuda gençlerle tecrübelerini paylaştı ve kitap tavsiyelerinde bulundu.
***
YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Organize Sanayi Bölgesi 103. Cadde üzerinde bulunan Vit Makine Fabrikasını ziyaret etti. İşçilerin çalıştığı tezgahları gezen Başkan Kurt, işçilerle uzun uzun sohbet etti. Ekonomik krize değinen Başkan Kurt, 'Bugün Türkiye'de çekmiş olduğumuz sıkıntıların tamamının sorumlusu Türkiye'yi yöneten partidir. 17 yıldır ezici bir çoğunlukla iktidar olanlar, eğer hala sorunları çözemediyse ve bundan sonra çözeceğim diyorsa, inandırıcı olmaz. Bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıların tek nedeni de iktidarın yanlış ekonomi politikası. Bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmeli' diye konuştu.
***
DEĞİŞİME HAZIRIZ

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, Kuyumcular Çarşısı esnafıyla buluştu. Çarşının eskisi gibi hareketli olmadığını, dükkanların çoğu zaman iş yapamadan kepenk kapattığını söyleyen kuyumcular, geçmişe duydukları özlemi dile getirdi. Sanayicinin, esnafın, üreticinin, sokaktaki vatandaşın ve piyasanın durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Karabacak, şöyle devam etti: 'Odunpazarı ülkemizin en nadide ilçelerinden biri ve doğru işler yapıldığında en gelişmiş ilçeleri arasında yer alabilir. Halkımız artık değişim istiyor. Biz de diyoruz ki; siz yeter ki değiştirin, bizim planımız da projelerimiz de hazır. İyi belediyeciler göreve geldiğinde hiç birimiz ulaşılmaz olmayacak, mazeret olmayacak, kısır döngü olmayacak, bugünün işi yarına bırakılmayacak'
***
VATANDAŞ MAĞDUR

Cumhur İttifakı Çifteler Belediye Başkan Adayı MHP'li Kadir Bıyık ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, Çifteler Erbab Mahallesinde kapı kapı gezerek, projelerini anlatıp destek istedi. İlçenin en büyük sorunlarından olan yol, cadde, sokak ve kaldırımlarda gerekli bütün iyileştirme çalışmalarının yapılacağını ifade eden Kadir Bıyık, 'Erbab Mahallemiz çarşı merkezine uzak kalıyor, özellikle yaşlılarımız bu konuda çok mağdur. İlçemizde belirli saatlerde Belediye Otobüsü hizmeti vereceğiz. İlçemizdeki tıbbi atık, katı ve sıvı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermelerini önlemek amacı ile atıkların toplanması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı ve nihai depolanması için geri dönüşüm tesisinin kurulmasını sağlayacağız' dedi.
***
BİR ADAY!

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YUSUF SAKARYA
MEMLEKET: SAKARIILICA
MESLEK: MUHASEBECİ
YAŞ: 53
***
BİR VAAT!

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BURHAN SAKALLI:
Eskişehir'de lületaşını hayata döndürdüğümüz gibi, Alpu'da gümüş üretimini tekrar hayata döndürüyoruz. Bu ilçedeki bütün ustalara iş, aş bulmak adına, Eskişehir'e ve Alpu'ya gümüş üretim merkezi ve çarşısı yapacağız.
***
BİR TWEET

Eskişehir'de Tramvay ulaşım anlamında çok iyi bir şey bunu da Yılmaz Büyükerşen getirdi kendine çok teşekkür ediyorum Eskişehir'e ve halkına değer veren var gücüyle çalıştığı için inşallah tekrar yerel seçimlerde Yılmaz Hoca alacak. (SEMİH ÜNSAL)


Editör: TE Bilisim