BAŞKENT OLACAK

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi (EMKO) çalışanları ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan ile birlikte EMKO Sanayi Sitesi esnafı ile buluştu. Eskişehir'in mobilyanın başkenti olması gerektiğini söyleyen Sakallı, 'Benim iddiam, vizyonum şu; ben sayın cumhurbaşkanımızın, merkezi hükümetin, büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyelerimizin, şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının desteği ve katkısı ile bu şehri yeniden mobilyanın başkenti yapmaya iddialıyım ve kararlıyım. Eskişehir mobilyasını bir Türkiye ve dünya markasına dönüştüreceğiz' dedi.
***
ALPU ÇIKARMASI

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Alpu'yu ziyaret etti. CHP'nin Alpu Belediye Başkan Adayı Gürbüz Güler ile Alpu'yu gezen Başkan Kurt önünden geçtikleri bir kahveye girerek, buradaki vatandaşlarla buluştu. Alpu'nun 10 yıldır aynı belediye başkanı tarafından yönetildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, 10 senede Alpu'dan 120 hanenin göç ettiğini belirtti. Bunun Alpu'ya yatırım yapılmadığı anlamına geldiğini kaydeden Başkan Kurt, 'Alpu'nun yolu düzelmemiştir, Alpu'da TOKİ'ye giden yolda çamurdan ayağınızdaki lastik kaybolmuştur. Ondan sonra da kızıp çekip gitmişsinizdir. Aç gezdikten sonra ha burada gezmişim ha şehirde gezmişim. Ben Emek Mahallesinde Alpulu hemşerilerimle toplantılar yapıyorum, onlarla konuşuyorum, şehirde de para yok, orada da yoktu diyorlar. Hiç olmazsa şehirde Odunpazarı Belediyesi'nin Halk Market'inden yardım almış, Halk Kart'ını kullanmış indirimli alışveriş yapmış. Burada onlar da yok' dedi.
***
MAKAM ODASI ENGELLİLERE

Hükümetlerinin engellilere devrim niteliğinde hizmet ve projeler sunduğunu belirten Cumhur İttifakı Tepebaşı Belediye Başkan Adayı AK Partili Hasan Tuç, 'Bu sayede yıllarca evlerine hapsolan engelliler topluma karıştı. İmkan verildiği zaman 'engelli' olmadıklarını da gösterdiler' diye konuştu. Yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin güvenceye kavuştuğunu ifade eden Tuç, şöyle konuştu: 'Elbette daha yapacağımız çok iş var. Tepebaşı'nda bu konuda yapılan güzel çalışmalar var. Engelliler için farkındalık oluşturuldu. Bizim dönemimizde engelli bireylere yönelik hizmet ve şefkat artacak.' Tuç, engelliye hizmet etmeye ilk günden itibaren başlayacaklarını belirterek, 'Seçimi kazandıktan sonra ilk işim 300-400 metrekarelik makam odasını terk etmek olacak. Böyle bir makam olur mu? Makamda oturmayı zaten sevmem. Hele hele böylesine bir odada asla oturamam. Orayı engellilerimizin hizmetine sunacağız' diye konuştu.
***
DP'liler sahada

Yerel seçimlere yaklaşık bir ay kala sahaya inen Demokrat Parti adayları Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Demokrat Parti heyeti, Birlik Başkanı Ekrem Birsen ve Yönetim Kurulu üyeleri ile son dönem siyaseti ve esnafların sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. İl Başkanı Hüseyin Özcan, Türkiye'deki siyaset ikliminin tabanda yaşanan sorunları tanımlama ve kalıcı çözüm üretme noktasında aciz ve çaresiz kaldığını, esnaf ve sanatkarların da bu iklimde sorunlarıyla baş başa bırakıldığını söyledi. DP heyeti daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er'i de ziyaret etti.
***
Yarın açılıyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Yıldıztepe Mahallesinde bulunan Seçim İletişim Merkezi yarın (1 Mart) saat 18.30'da açılacak. Başkan Kurt, açılışa tüm Eskişehirlileri davet etti.
***
Açılışa davet

Cumhur İttifakı Çifteler Belediye Başkan Adayı MHP'li Kadir Bıyık, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla ilçede hizmete başlayacak Seçim İrtibat Ofisi açılışına tüm vatandaşları davet etti. Bıyık şunları paylaştı: 'Kıymetli gönüldaşlarımız 1 Mart 2019 Cuma günü saat 11.00'de Çifteler Seçim İrtibat büromuzun açılışına misafirimiz olarak davetlisiniz.'
***
BİR ADAY!

DEMOKRAT PARTİ İNÖNÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN HÜSEYİN KAYA
MEMLEKET: İNÖNÜ
MESLEK: EMEKLİ MEMUR
YAŞ: 52
***
BİR VAAT!

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT:
Yeni dönemde Osmangazi Mahallesi sakinlerine verdiğimiz Kapalı Pazar yeri ve Kültür Merkezi sözümüzü de tutacağız. Projesi hazır olan Pazar yeri ve Kültür Merkezi ile Odunpazarı Belediyesi'nin katılımcığı esas alarak hayata geçireceği bu özel proje Osmangazi Mahallemize çok yakışacak.
***
BİR TWEET!

Her şeyin bir ölçüsü var belediyeciliğinde. Hayvanları zehirleyen barınak kurduk diye kapatanlar. Şehirleşme diye şehrin her yerini delik deşik edip estetik yoksunları hangi partiden olursa olsun seçilmesin. Yılmaz Büyükerşen gibi olmayacaksan aday bile olma. (SİNAN BOZKURT)

Editör: TE Bilisim