ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü, hal esnafını ziyaret etti. Başkan Büyükerşen 'Gördüğümüz tablo, duyduklarımız hiç de hoş değil. Ülkede, üreten de satıcı da tüketici de mutsuz. Bunu tanzim satış gibi geçici bir çözümle, üstelik haksız bir rekabet ortamı yaratarak değil, ancak üretimi ve üreticiyi destekleyerek önleyebiliriz. Kırsal ilçelerimizde başlattığımız Kırsal Kalkınma Projelerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Üreticimizi desteklemeye, onlara biraz olsun nefes aldırmaya devam edeceğiz' dedi. Üreten toplum modelinden, tüketen toplum modeline geçen Türkiye'de ekonominin zor duruma düşmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Başkan Kurt ise geçici çözümlerin ekonomiyi düzeltmeye çare olmayacağını belirtti. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalar gerçekleştirilmesi için Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu'nu kurduklarını ifade eden Başkan Ataç ise Eskişehir'de üç belediye olarak kırsal anlamda da bir model yaratmak istediklerini belirtti. Ataç 'Şu günlerde artan meyve ve sebze fiyatlarından dolayı bazıları sizleri suçlasa da bunun temelinde artan üretim maliyetleri var' dedi.

***

DEV PROJELER ÇOK BEĞENİLDİ

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Vaat ettiği ikinci Millet Bahçesi hakkında Bakan Pakdemirli ile görüştüğü tahmin edilen Doğan, sosyal medya yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 'İl Başkanımız Sayın Zihni Çalışkan ve Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'yi makamında ziyaret ettik. Odunpazarımız için hazırladığımız dev projemizi çok beğendi, destek sözü verdi. Bu projemiz de hayırlı olsun...'

MANİFESTOYU AÇIKLAYACAK
Bugün seçim manifestosunu açıklayacak olan Volkan Doğan, 'Odunpazarı bizim için bir ana kucağıdır. Biz de manifestomuzu saat 11.00'de ana ocağımızdan açıklıyoruz' dedi.

***

BEZ ÇANTA DAĞITTI

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, halk pazarında esnafla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Yüzügüllü, 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında görüşlerini aldı. Yüzügüllü ayrıca, Sıfır Atık Projesi kapsamında plastik poşet kullanımının önüne geçmek için vatandaşlara pazarda bez çanta dağıttı.

***

ÖNERİLERİ BEKLİYOR

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, resmi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 'Tepebaşı için; Önerilerinizi, beklenti ve sorularınızı bekliyorum.
WhatsApp: 0552 423 26 26' ifadelerini kullandı. Tuç, Tepebaşı bölgesi için 7/24 çalışmaya hazır görünüyor…

***

DESTEK SÖZÜ

Cumhur İttifakı Çifteler Belediye Başkan Adayı MHP'li Kadir Bıyık, Çifteler Belediye Başkanlığı tarafından Türk Dünyası Kültür Evinde düzenlenen Şehitlerimize Özel Programına katıldı. Program sonrası Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen'in ev sahipliğinde Türk Dünyası Kültür Evini gezen Kadir Bıyık burada vatandaşla sohbet etti. MHP'li Bıyık, ilçede spor faaliyetlerini rahatlıkla yapabilmesi için spor salonunun hizmete sunulması, belediyeye ait spor tesislerinin yapılması ve Çiftelerspor'un daha iyi noktalara gelebilmesi için destek vereceğini söyledi.

***

GEÇİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, pazardaki esnafla buluştu. Belediyelerin sadece seçim için seyyar tanzim satış sistemi değil, geçim için kalıcı ve etkin bir tanzim satış sistemi kurmaları gerektiğini söyleyen Karabacak, kendi belediye başkanlığı sürecinde halkın ucuz ve taze gıdaya ulaşması için gerekli projelerinin olduğunu ve seçilir seçilmez ilk önce bu projeleri uygulamaya koyacağını söyledi.

***

ADAYLAR TANITILACAK

İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından 16 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde aday tanıtım toplantısı düzenlenecek.

***

BİR VAAT!

DSP Mihalıççık Belediye Başkan Adayı :
Halk market kurulması ve mahallere ürün servisi projesi; Belediye, ilçe esnafı ve halkının katılımı ile ilçe merkezine bir halk market açılarak, ilçe merkezi ve mahallerinde üretimi yapılan ürünlerin standartlara uygun şekilde satışı sağlanacaktır.

***

BİR ADAY!

CHP İNÖNÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL KARAKÖSE
MEMLEKET: İNÖNÜ
MESLEK:
YAŞ: 40

***

BİR TWEET!

Söz Veriyoruz! Hayalleri değil gerçekleri konuşma zamanı. Odunpazarı daha iyisini hak ediyor... Volkan Doğan'la...
(Servet Işıker)

Editör: TE Bilisim