SEN OLMAZSAN
EKSİK OLURUZ

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, sosyal içerik platformu Onedio'ya konuk oldu. Sakallı, önceden duyurusu yapılan program için gelen soruları yanıtladı. 'Sokak hayvanları ile ilgili çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum, bu konuda planlarınızı öğrenebilir miyim' sorusuna, yanıt veren Sakallı, 'Eskişehir'i hayvan dostu bir şehir haline getireceğiz. Eskişehir'e hayvan hastaneleri, rehabilitasyon merkezleri, barınakları, mezarlıklar yapacağız. HAYTAP, Mancıhane gibi sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışıyoruz, çalışacağız' diye konuştu. Sakallı, 'Osmangazi Üniversitesi'nin içinden tramvay geçmiyor, geçireceğiz. Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne tramvay gitmiyor, götüreceğiz. Öğrenciler için toplu taşıma ücretleri ucuzlayacak. Tüm öğrenciler için kültür, sanat, spor etkinlikleri ücretsiz olacak. Belediyemiz bünyesinde Öğrenci ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı kuracağız ve burada 26 yaşından büyükler çalışmayacak. Gençlerimiz için staj ofisi kuracağız. 24 saat açık kafe kütüphaneler kuracağız.' 'En çok etkilendiğiniz kitap hangisi' sorusunu yanıtlayan Sakallı, 'Anna Karenina her zaman benim çok beğendiğim, etkilendiğim bir kitaptır' diye konuştu. Sakallı, 'Sizi sevenler için bu videoya bir söz bırakır mısınız' sorusuna ise, 'Eskişehir'e yeni heyecan seninle gelecek, Eskişehir'e yeni gelecek seninle gelecek, Eskişehir'e yeni başkan seninle gelecek diyoruz. Ama eğer birimiz eksik olursa, bütün bir dengemiz bozulur, eksik oluruz' diye yanıt verdi.
***
MARKA KENT

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emlakçıları Dayanışma Derneği ve Emlak ve Emlak Komisyoncuları Odası üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Emlakçıları Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Büyükarslan ve Emlak ve Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, iki başkana da gerçekleştirdikleri şehircilik projeleriyle Eskişehir'i marka kent haline getirdikleri için teşekkür ederken, iki başkanda emlakçılarla yeni dönemde de uyum içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
***
KAMYONCU
DERT YANDI

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret etti. Artan akaryakıt ve yedek parça fiyatları yüzünden zararlarının her geçen gün arttığını söyleyen kamyoncular, 'Sürekli zarar ediyoruz ve devamlı gelen zamlar yüzünden bitiğiz. Vergi ve kredi borcumuz had safhada. Gelecekten umutsuz, ne yapacağımızı bilemez haldeyiz' dedi. Nakliye ve üretimin birbiriyle bütünleştirilmesinin şart olduğunu kaydeden Karabacak, 'Nakliyeci esnafımız üretilen ürünlerin dış pazarlara ulaştırılmasında daha etkin olursa sadece onların ekonomik yükü azalmayacak, işsizlik de azalacaktır' diye konuştu. Karabacak ayrıca, 'Şoför kardeşlerimizin belirli bölgelerde dinlenebilmesi için mola istasyonlarını aktif hale getireceğiz' ifadelerini kullandı.
***
BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Göknebililer Soyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Erenköy Mahallesinde bulunan dernek binasında gerçekleşen ziyarete çok sayıda Seyitgazi Göknebili yurttaş katıldı. Göknebililer ile sohbet eden Başkan Kurt, onların istek ve şikayetlerini de dinledi. Son 5 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi'ni sosyal demokrat, halkçı, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilen bir anlayış ile yönettiklerini söyledi. Odunpazarı Belediyesi'nde katılımcı yönetim anlayışını geliştirerek devam ettireceklerini dile getiren Başkan Kurt, demokratik kitle örgütleri ile birlikte çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.


Ziyaret sırasında dernekte bulunan minik Göksu, Başkan Kurt'un resmini çizdi. Çizdiği resmi Başkan Kurt'a hediye eden minik Göksu'ya Başkan Kurt da teşekkür ederek oyuncak hediye etti.
***
BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Odunpazarı Bölgesine yaşayan vatandaşlara projelerini anlatan Doğan, seçimlerde kendisi ve partisi için destek istiyor. Ziyaretlerde AK Parti Milletvekili Nabi Avcı da Doğan'ı yalnız bırakmıyor. En son ziyaretlerini sosyal medya hesabında paylaşan Doğan, şu ifadelere yer verdi: 'Cumhur İttifakı olarak, Ahıska Türkü dostlarla hoşsohbet edip, Odunpazarı'mız hakkında konuştuğumuz keyifli bir akşam geçirdik. Tüm hemşehrilerimizin yönetimde söz sahibi olduğu bir Odunpazarı için çalışacağız. Birliğimiz bozulmasın inşallah.'
77777777777777777
BİR TWEET!

#TürkiyeninEskişehiriVar Yılmaz Büyükerşen iyi ki varsın
(DİLAN AKTAY)
***
BİR VAAT!

AK PARTİ TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN TUÇ:
Şehrimiz Tepebaşı ile yeniden Mobilya'nın merkezi olacak... Tepebaşı'mızda istihdam sağlayacak büyük adımlar atmak üzere geliyoruz.
***
BİR ADAY!

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ (TKP) BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FATİH BEYAZTAŞ
MEMLEKET: AĞRI
MESLEK: ÖĞRENCİ
YAŞ: 23

Editör: TE Bilisim