CHP'nin yeni il başkanı Abdülkadir Adar, düzenlediği pazar toplantısında yeni il yönetimini tanıttı. Toplantıya Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP'li ilçe başkanları ve birçok partili katıldı. Seçimlere dayanışma ve birlik beraberlik içerisinde hazırlanmanın önemine dikkat çeken Adar, 'Biz eğer bir yumruk halinde olabilirsek eğer birbirimizi sevebilirsek eğer birbirimizle dayanışma içerisinde olabilirsek o zaman biliniz ki 31 Mart seçimlerinin galibiyeti çok farklı olacaktır. 31 Mart seçimlerinin galibiyeti konusunda hiçbir şüphem yok' diye konuştu.

YANINIZDA OLACAĞIM
Adaylığı genel merkez tarafından ilan edildikten sonra söyleyecek çok şeyi olduğunu dile getiren Başkan Büyükerşen, 'Her toplantıda yanınızda olmaya çalışacağım. Ondan evvel de düşüncelerimi söyleyeceğim ama partinin bir strateji yeri olarak görev yapmasıyla tek vücut halinde, tek yumruk halinde bu seçimlere girmemiz gerektiğine yürekten inanıyorum. Eskiden 3 silahşorlar derlerdi şimdi 5 silahşorlar olarak savaşa devam edeceğimizi ümit ediyorum. Bu yerel yönetimler savaşıdır. Kavgasız, gürültüsüz, kansız, silahsız bir savaşıdır. Fikir ve inanç savaşıdır. İdeal savaşıdır' şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRLİ NE YAPACAĞINI BİLİR
Gazetecilerin AK Parti'nin adayı Burhan Sakallı'yı sormasına da yanıt veren Başkan Büyükerşen, 'Hayırlı, uğurlu olsun. Ne diyeyim? İyi olmuş, çok iyi olmuş. Eskişehirliler onu da biliyor, beni de biliyor. Eskişehirlilerin takdiri. Eskişehirlilerin kararı. Mutlaka Eskişehir ve ülke için en hayırlısı olacaktır. Ben memnunum Burhan Sakallı'nın aday gösterilmesinden. Seçmenin oyuna ipotek koymam. Eskişehirli seçmen ne yapacağını bilir' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ ESKİŞEHİR YAPMAK
Mücadelenin önemine dikkat çeken Mileltvekili Çakırözer, 'Bizim hedefimiz belli. 5'i 10, 10'u 100 yapmak. Tüm Türkiye'yi Eskişehir gibi yapmak. Tek hedef budur. Bu hedefi gerçekleştirirken de gücümüzü, güvenimizi, siz değerli parti büyüklerimizden alıyoruz' dedi.

PARTİ BAŞ TACIMIZDIR
Yıllardır mücadelenin içinde, hiçbir beklentisi olmadan mücadele eden, direnen arkadaşlarla 31 Mart seçimlerini de başarıyla sonuçlandıracaklarını ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Parti her zaman bizim baş tacımızdır. Parti örgütümüzün vereceği bütün kararları, bütün emirleri anında, derhal yerine getirmeye hazır bir belediye başkanıyım. Yıllardır bu mücadeleyi birlikte yaptık, bundan sonra da birlikte yapacağımıza inanıyorum. Seçim çalışmalarını da bir an önce koordine eder ve startı verirsek başarılı olacağımıza inanıyorum' diye konuştu.

VATANDAŞIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKACAĞIZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, 'Türkiye'nin, iktidarın durumu bizim seçimi kazanmamız için en uygun zaman. Bugüne kadar hiç bu imkanlar ortaya çıkmamıştı. Yeter ki biz bunu iyi değerlendirelim. Bunun da tek ilacı, reçetesi çalışmak. Gerçekten bıkmadan, usanmadan gece gündüz çalışacağız. Bu tabi işin esprisi. Herkese dokunmamız lazım. Dokunmadan bu iş yürümüyor. Dokunurken dikkat edeceğiz. Birinin elini sıkarken başka yere bakmayacağız. Vatandaşın gözünün içine bakacağız. O sıcaklığı bizden yakalasın' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Çelen, CHP'ye üye oldu ve rozetini Utku Çakırözer taktı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim