Odunpazarı Belediyesi, Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarındaki market ve iş yerinin 15 milyon muhammen bedel üzerinden 10 yıllığına Kapalı Teklif Usulü ile kiraya verilmesi işi ile ilgili ihale düzenledi. Odunpazarı Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleşen ihale, şeffaf belediyecilik gereği Odunpazarı Belediyesi'nin Facebook adreslerinde ve ES TV'den canlı yayınlandı. 2 kurumun katıldığı ihalede, kurumlardan biri eksik evrak verdiği için ihale dışı kaldı. İhaleyi yüzde 3,6 ciro bedeli veren MİGROS kazandı. İhale sonucuna göre MİGROS, Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı Kayıhan Sokak No:1 adresindeki market ve iş yeri 10 yıllığına kiralamış oldu.
TİTİZ DAVRANDIK
Encümen Salonunda düzenlenen ihalenin ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV'ye özel açıklamalarda bulundu. ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş'ın sorularını yanıtlayan Başkan Kurt, gerçekleştirdikleri ihaleyi değerlendirdi. Yönetime geldikleri ilk günden beri şeffaf ve halka açık belediyecilik uygulamalarını benimsediklerini belirten Başkan Kurt, 'Zaten o konuda iddialıyız. Bu biraz daha kamuoyunu ilgilendiren bir ihale olduğu için daha titiz davrandık. O nedenle canlı yayınlayan hem TV'lere, hem de takip eden gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyoruz' dedi.
KAMUOYU TAKİP ETTİ
Bir firmanın eksik evrak vermesi nedeniyle elenmesi üzerine ihalenin tekrar yapılıp yapılmayacağını değerlendiren Başkan Kurt, 'Ben ihalenin onay makamıyım. Dolayısıyla bu iş bittikten sonra, dosya benim önüme gelecek. Hukuki açıdan bir inceleme yapacağız. İdari açıdan bir inceleme yapacağız. Eksik bir şey ve yanlış bir uygulama yoksa gereğini yapacağız. Ben şu anda peşinen uygulanır veya uygulanmaz deme şansına sahip değilim. Ama gördüğüm kadarıyla kamuoyu takip etti. Biz o kapalı zarfların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bu dosyayı inceleyince, bir iki gün içerisinde onaylayıp onaylamayacağımız belli olur' ifadelerini kullandı.
PİYASA DEĞERLENDİRİLDİ
İhaleyi alan firmanın belediyeye vereceği ücret hakkında yorum yapan Kurt, şunları söyledi: 'Piyasanın şartlarını ve durumunu değerlendirerek arkadaşlarımız bir bedel telkiti yaptı. Bir kere burada çok afaki bir şey söylerseniz kimse giremez. İkincisi çok basit bir takım rakamlar koyarsanız da bu sefer herkes girer. Bu da doğru bir iş olmaz. Çünkü biliyorsunuz, ihaleler ciddi katılımı gerektiren işlerdir. O nedenle Eskişehir'in ve bu piyasanın ortalaması dikkate alınarak bir değer tespiti yapılmıştır. İki firma katıldığına göre de anormal bir şey yok demek ki. Bu tespit buna göre yapılır.'
SIRADA VİZYON PROJELERİ
Odunpazarı Belediyesi'nin ilerleyen süreçte büyük ihaleler yapacağını belirten Kurt, 'Şimdi bizim büyük yatırımlarımız olduğu zaman aynı açıklıkla ve şeffaflıkla bu işi devam ettireceğiz. Bizim seçim öncesi vadettiğimiz vizyon projelerimizden miktarı oldukça yüksek olan bazıları var. Onları hayata geçirdiğimiz zaman da aynı titizliği göstereceğiz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim