Mayıs ayında Soma'da meydana gelen maden faciasının acısı tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir tiyatroları Soma'da yaşayan çocuklara moral vermek ve acılarını biraz olsun hafifletebilmek amacı ile bir turne organizasyonu gerçekleştirecek. 27 Haziran tarihinde Soma merkezinde minik izleyicilerin karşısına çıkacak olan şehir tiyatroları 'İlk Aşk' adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

Organizasyonla ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak, ' Yaşanan facianın acılarını dindirmek elbette imkansız. Bizler şehir tiyatrosu sanatçıları olarak bu fevkalade üzücü olayın yaşandığı günden bugüne Soma'da yaşayan vatandaşlarımıza ve özellikle de somalı çocuklara nasıl destek olacağımızı düşünüp duruyoruz. Somalı miniklerin birkaç saatliğine de olsa yüzlerini güldürebilmek umudu ile Tiyatromuzun 'İlk Aşk' adlı sevilen çocuk oyununu sahnelemeyi uygun gördük. Tek dileğimiz bu tür acıların ülkemizde artık yaşanmamasıdır.' şeklinde konuştu.

Eskişehir Şehir Tiyatroları bünyesinde düzenlenen bu organizasyona gönüllü olarak katılan Eskişehir Ters Ağaç Kukla Tiyatrosu da 'Fiko'nun Kulübesi' adlı kukla oyununu etkinlik kapsamında sahneleyecek.

Editör: TE Bilisim