Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, şehit ve gazi çocuklarına gönüllü olarak yabancı dil eğitimi veriyor.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı önderliğinde gönüllü üniversite öğrencileri, akademisyenlerin de teşvikleriyle şehit ve gazi çocuklarına İngilizce ve Almanca eğitimi veriyor. Dernek Başkanı ve Terörle Mücadele Gazisi Hacı Şahin, Cumartesi ve Pazar günleri dernek şubesini şehit ve gazi çocuklarına eğitim verme maksatlı hizmete açtıklarını belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Şahin, 'Çocuklarımıza, sabahtan öğlene kadar İngilizce eğitimi, öğleden sonra da Almanca eğitimi veriliyor. Dersler Anadolu Üniversitesi'nde akademisyen olan Gönül Karasu hocamız önderliği ve yönetiminde gerçekleşiyor. Bu işe başlarken 38 öğrencimiz vardı. Şimdi ise 50 öğrencimiz var. Burada ders veren arkadaşlarımızın bizlerden maddi hiçbir beklentisi, menfaati yok' diye konuştu.

Babalarımızı amaç uğruna feda ettik
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde öğrenim gören, gazi çocuğu Kübra Nur Yiğit, dernekteki yabancı dil eğitiminde yaş sınırlamasının olmadığını ve hocalarının kendilerine gönül bağıyla yardımcı olduklarını ifade ederek, 'Özellikle şehit çocuklarına destek olunması gerekiyor. Onlar hayata 1-0 geriden başlıyorlar. Şehit çocuklarına karşı çok daha farklı bir muamele gösterilmeli. Babalarımızı büyük bir amaç uğruna feda ettik. Onların fedakarlıkları sayesinde buralara geldik' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim