2010 yılında Odunpazarı Belediyesi'ne tahsis edilen ve bir süredir Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından belediyenin elinden alınmak istenen Şehr-i Derya Parkı ile ilgili basın açıklaması yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, '2010 yılında DSİ ile Odunpazarı Belediyesi arasında bir protokol imzalanmış ve bu protokol gereği Kanlıpınar Göleti dediğimiz alan Şehr-i Derya Piknik Alanı olarak Odunpazarı Belediyesi'ne tahsis edilmiştir. 5 yıllık süre 2015 yılında doldu. Bu süreden sonra bizim orayı boşaltmamız istendi, ancak Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerden sonra parkın bizde kalmasına karar verildi. Şimdi gelinen noktada parkı boşaltarak, DSİ'ye teslim etmemiz istendi. Bunun üzerine İdare Mahkemesi'ne dava açtık. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu yürütmeyi durdurma kararı, DSİ'nin yapmış olduğu itiraz üzerine 22 Haziran'da kaldırıldı. Şehr-i Derya Piknik Alanını boşaltmamız gerektiği DSİ tarafından 11 Temmuz'da bize bildirildi. Bu nedenle bugünden itibaren Şehr-i Derya Parkı, Odunpazarı Belediyesi'nin sorumluluğundan alınmıştır. Biz, devir teslim işlemlerini yapmak üzere Şehri Derya Parkı'nı işletmeye kapattık. Eskişehirli hemşerilerimiz bugünden itibaren Şehr-i Derya Parkı'na pikniğe gelemeyecek' dedi.

3 MİLYON LİRA PARA HARCADIK
Park'ın kendileri tarafından güzelleştirildiğini ve bu süreçte bu amaçla 3 milyon liralık yatırım ve hizmet yaptıklarına dikkat çeken Başkan Kurt, 'Şimdi bu parkta 14 güvenlikçi, 10 park ve bahçeci, 2 de kaptan olmak üzere 26 arkadaşımız çalışmaktaydı. Dolayısıyla onların da iş akitlerini yeniden gözden geçirmek zorunluluğumuz olmuştur. Eğer DSİ bu tavırla devam edecek olursa Regülatör ve Botanik Park'taki piknik alanlarının da boşaltılması söz konusu olabilir. Çünkü onunla ilgili de bir dava devam ediyor. Regülatör ve Botanik Park'ta da 12'si güvenlikçi, 10 park işçisi olmak üzere 22 arkadaşımız çalışmaktadır. Dolayısı ile bu hareketler ve eylemler sonucu yaklaşık 50 arkadaşımızın iş sözleşmesini Odunpazarı Belediyesi gözden geçirmek zorunda kalacaktır. Eskişehirliler de hafta sonu ya da hafta içi 24 saat, ücretsiz bir piknik alanını kullanmaktan mahrum kalacaklardır. Tıpkı Orman Fidanlığında olduğu gibi' diye konuştu.

DÜŞÜNEREK DEĞERLENDİRME YAPILSIN
Park alanını DSİ'nin elinden aldıklarında paralı olan tuvaletleri belediyenin ücretsiz yaptığını ve aynı şekilde girişleri de ücretsiz hale getirdiklerini hatırlatan Başkan Kurt, 'Bu yaşananlarla ilgili Eskişehirlilerin gerçekten düşünerek değerlendirme yapmasını rica ediyorum. İnsanların sosyalleşmesini sağlamaya çalışan, insanların az para ile eğlenmesini sağlayan bu tür alanların belediyelerin elinden alınması kime ne kazanç sağlayacaktır, bunu gerçekten merak ediyorum. Piknik alanını bizden aldıktan sonra DSİ kendisi mi işletecek yoksa üçüncü bir kişiye mi kiralayacak? Aynı işi sürdürecek mi, yoksa kapıya kilit mi vuracak? Bunu da zaman gösterecek' şeklinde konuştu.


ISRARLA 'BİZDE KALSIN' DEDİM
Bakan Eroğlu'na park alanının kendilerinde kalmasının Eskişehirli vatandaşlar için daha yararlı olacağını ısrarla aktardığını belirten Kurt, 'En son iki gün önce Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile görüştüm. Bu işin bizim tarafımızdan sürdürülmesinin Eskişehir'e yararı olacağını ısrarla vurgulamama rağmen, 'kararımızı verdik boşaltacaksınız' dediler. Biz de bu nedenle bu alanı boşaltıyoruz. Bunu Eskişehirlilere bilgi olarak aktarıyorum. Daha önce Odunpazarı Belediyesi'nden piknik alanını kullanmak üzere randevu alan derneklere de bu konuda artık bizim tasarruf yetkimizin kalmadığını bildiriyorum. Herkes kendi başının çaresine baksın' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim