AK Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı dün gerçekleştirildi. Merkezin açılışına AK parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, eski Milletvekili Ülker Can, belediye başkan adayları ve vatandaş katıldı. Merkezin açılışında vatandaşa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, birçok vaatte bulunarak vatandaşa sözler verdi. Sakallı, 'Bugün yeni bir gün ve aslında gün tam da bugündür. Bugünden itibaren tüm şehrimiz için günün 24 saati, yılın 365 günü yaz demeden kış demeden gece demeden gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. Bu şehre yeni bir heyecan lazım. Şehrimizi hepimiz için herkes için daha güzel daha huzurlu ve daha ekonomik şehir haline getireceğiz. Bugünden itibaren burada bir söz veriyoruz. Şehrimizi herkes için daha ucuz daha ekonomik şehir haline getiriyoruz. 1 Nisan'dan itibaren Eskişehir'de tüm toplu taşıma ücretleri daha da düşecek. Gençlerimiz ve öğrencilerimiz için şehrin her yerinde internet ücretsiz olacak. Sadece toplu taşıma değil, çeşmelerimizden akan şebeke suyu daha ucuz hale gelecek. Kalabak suyu daha ucuz hale gelecek. Otopark ücretleri şimdi olanın onda biri kadar olacak. Volkan Doğan'ın günlerdir dile getirdiği katkı payları (asfalt, kilitli taş ve kaldırım payları) 1 Nisan'dan itibaren Odunpazarı'nda da Büyükşehir'de de Tepebaşı'nda da alınmayacak. Söz başkan sözü' ifadelerini kullandı.

ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
Eskişehir'in birçok sorunu olduğunu vurgulayan Sakallı, 'Trafik sorunu var, alt yapı sorunu var, üste yapı sorunu var, ulaşım sorunu var, ekonomik sorunları var, ticaret sorunları var. Bugünden itibaren taahhütte bulunuyoruz. 5 yıl içerisinde Eskişehir'in çözülmedik hiçbir sorununu, halledilmedik hiçbir meselesini bırakmayacağız. Bu şehrin trafik sorunu da ulaşım sorunu da imar sorunu da otopark sorunu da bütün sorunları 5 yıllık acil eylem planı içerisinde hemşerilerimizle birlikte çözüme kavuşturulacak. Çünkü bu şehri ortak akılla yöneteceğiz. Çocuklar için öğrenciler için gençler için engelliler için kadınlar için yaşlılar için bu şehirde yaşayan herkes için bu şehri birinci sınıf vatandaşlarımızın yaşadığı müreffeh bir şehir haline getireceğiz. Bu şehrin bütün sorunlarını çözeceğiz derken bu şehrin bütün değerlerine sahip çıkacağız. Eskişehirspor'un 20 yıldır süren yalnızlığından, sahipsizliğinden, kimsesizliğinden, sadece 2019 yılı içinde çözmüş olacağız. Çünkü Eskişehirspor bu şehrin en önemli değerlerinden biridir' diye konuştu.

KİMSENİN FANTAZİLERİNE KURBAN EDİLEMEZ
'31 Mart'a kadar çok çalışacağız' diyen sakallı, şöyle devam etti: 'Cumhur ittifakının değerleri mensuplarıyla AK Partili arkadaşlarımızla, MHP'li arkadaşlarımızla, BBP'li arkadaşlarımızla ve aslında bu ittifakın içerisinde yer almamakla birlikte gönülleriyle bizimle olan tüm hemşerilerimizle birlikte çalışacağız. Çünkü biz Eskişehir'de hiç kimseyi dışlamayacak, ötekileştirmeyecek, bu gök kubbenin dışında tutmamaya söz verdik, ant içtik. 5 yıl içerisinde 10 bin gencimize iş imkanı sağlayacağız. Bir belediye başkanının en önemli görevlerinden biri gençlerine iş alanları yaratmaktır. Bu şehirde üniversiteyi bitirmiş her gencin işi olacak aşı olacak ocağında aşı kaynayacak. Bu büyükşehir belediye başkanının sadece görevi değil aynı zamanda ödevidir. Bu şehrin bir değişime, gelişime ihtiyacı var. Bu şehir hiç kimsenin fantezilerine kurban edilemeyecek kadar değerli ve kıymetli bir şehir. Bugünden itibaren bir olacağız iri olacağız diri olacağız hep birlikte Eskişehir olacağız. Az konuşacağız çok çalışacağız. Eskişehir bahtın açık olsun.'

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ VURGUSU
Önlerinde zorlu bir 65 gün olduğunu ifade eden Çalışkan, 'Görüyoruz ki bu süreç bizim için tam bir bayram havası içinde geçecek. Allah'ın izniyle başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği gibi önümüzdeki süreci gönül belediyeciliği anlamında AK Parti'nin seçim stratejisi gereği tevazu, samimiyet ve gayret doğrultusunda yönetip, yürüteceğiz. Biz biliyoruz ki tüm teşkilatlarımız hem bundan önceki seçimlerde hem de bu seçimde elinden gelen tüm gayreti göstererek her bir gönüle girme adına her sokağa, haneye girip gönülleri almak ve milletin bağrından doğan bu davaya hizmet etmek için elinden geleni dün de yaptı, bugün de yapacak, yarın da yapmaya devam edecek' dedi.

LİDER ÜLKE YAPACAĞIZ
MHP İl Başkanı İsmail Candemir, 'Cumhur İttifakı, ülkemize yapılan saldırılar karşısında parti çıkarları, günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş koymaya ve ülkemizi zayıflayacak her türlü faaliyetin karşısında, iş birliği içinde Türkiye'yi bölgesel güç ve lider ülke yapma arzusundadır' ifadelerini kullandı.

DAHA GÜÇLÜ ODUNPAZARI
Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, 'Bizler Cumhur İttifakı olarak, AK belediyeciliğin Türkiye'ye neler kazandırdığını bilen kadrolar olarak şimdi MHP'li dostlarımızla, Başbuğ Alparslan Türkeş'in yol arkadaşları ile ve Odunpazarı'ndaki bütün hemşerilerimizle, Odunpazarı'na güzel günler yakındır diyoruz. Odunpazarı kısa bir ara verdi Burhan Başkanımızdan sonra. Beş yıllık aradan sonra kaldığımız yerden yola devam ediyoruz. Cumhur İttifakı ile daha güçlü bir Odunpazarı ve hemşerilerimizin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü korumak için geliyoruz' diye konuştu.

TRAFOYA KEDİ GİRDİ
Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ise, 'Nerede kalmıştık sözü bugünü çok güzel ifade ediyor. Partimizi kurduğumuzda büyük bir başarıya imza attık. İlçelerimizin neredeyse tamamını almıştık, merkez ilçemizde de iki belediyeyi, büyükşehiri de almıştık başkanımızın tabiriyle trafoya kedi girdi öyle gitti. Kaybeden sadece AK Parti, belediye başkan adayları ya da teşkilatımız olmadı. Gördüğünüz gibi şehir kaybetti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Eskişehir'de yerel yönetimlerde iktidara getirerek bu şehri tekrar ayağa kaldıracağız. Buna mecburuz' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim