Odunpazarı Belediyesi tarafından 'Şehrin Ateşi' sloganı ile düzenlenen 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı sona erdi. Sanatçıların üç günlük çalışma sonucunda yaptıkları birbirinden güzel eserler Kurşunlu Külliyesi'nde sergilenmeye başladı. Odunpazarı'nda başlayan çalıştaya, 4'ü uluslararası, 18'i yerli olmak üzere toplamda 22 sanatçı katıldı. Kurşunlu Külliyesi'ndeki serginin açılışında konuşan Başkan Kazım Kurt; 'Sanat, Eskişehir'in damarında, özünde, geçmişinde var ama sanat için özgürlük lazım, özgürlük için demokrasi lazım, demokrasi için de laiklik lazım. Bunlar birbirinden ayrı olduğu takdirde, işin yürüme şansı yok. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olduğu sürece Eskişehir'de biz bu sanatı destekleyeceğiz, sanatın yanında olacağız ve sanatçılarımızla birlikte yeni eserlerin ortaya çıkmasını sağlamaya çalışacağız. Bugün burada izleyeceğimiz eserlerin sahiplerine ben huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi. 2'nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı sergisi, 25 Ağustos tarihine kadar sürecek. Eskişehir'de böylesine önemli bir etkinliğin gerçekleşmesinden emeği ve desteği olan başta Başkan Kazım Kurt olmak üzere tüm çalışanları kutluyorum. Şehrimin ateşiyle toprağın dansının her yıl sürmesini bekliyorum…

-------------------------------------------------------------------------

TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT OLMALIYIZ

Ülkemiz son aylarda ard arda gelen terör olaylarıyla sarsılıyor. IŞİD ve PKK mensubu teröristler intihar saldırılarıyla ülkeyi kan gölünü çevirirken, ülkemiz güvenlik güçlerinin istihbarat zafiyeti içimizi acıtıyor.

YATAKLIK EDENLER

Son Gaziantep'de yaşanan hain saldırı bu teröristlerin ne kadar gözlerinin dönmüş olduğunu ne kadar insanlıktan uzak kaldıklarını ortaya koydu. Ard arda yaşanan terör olaylarıyla canım memleketim koca bir cenaze evine dönüştü. Bugünlerde birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Teröre karşı tek vücut olmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti FETÖ ile mücadele ettiği gibi IŞİD (DAEŞ) ve PKK ile de aynı şekilde mücadele yapmalı. Bu terör örgütlerine destek olanları, onlara yataklık edenleri ve onlara maddi yardımda bulunanları bulup yakalamalı.

ONLARI KİM TEDAVİ ETTİRDİ?

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da toplu namaz kılıp, gövde gösterisi yapan IŞİD militanlarını yakalamak çok mu zor? Suriye'de yaralanan IŞİD Militanlarını Gaziantep ve Hatay'daki hastanelerde ücretsiz tedavi ettirenler kim? Bu kafa kesen vahşi yobazlara yardım eden devlet görevlilerinden derhal hesap sorulmalı. Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını bu konuda göreve çağırıyorum. Gerçekten Cumhuriyet Savcısıysanız IŞİD'e yardım eden devlet görevlileri hakkında soruşturma açın. IŞİD'in faaliyetlerini görmezden gelen veya bu konuda görevlerini ihmal eden güvenlik güçlerinden hesap sorun. IŞİD ve PKK'ya maddi yardımda bulunan, onlara yataklık edenleri ortaya çıkarın.

------------------------------------------------------------------------

NOSTALJİ

ES ES:0 FC KÖLN:0

43 yıl önce. 19 Eylül 1973. Yer Atatürk Stadı. Eskişehirspor Alman devi FC Köln karşısında. İlk 11'i Fethi Heper, Doğan Şenoğlu, İsmail Arca, Bilal Arular, Ömer Kaner, Ali Erdin Yenal Kaçıra, Kamuran Yavuz, Necmi Aktuna, Mehmet Kalaycı, Burhan Tözer'den oluşan Eskişehirspor baskılı bir oyun oynamasına rağmen, o yıl 19 yaşında olan Schumacher'i geçemedi. Maç 0-0 sona erdi. O Schumacher, Maier'den sonra Alman Milli Takımı kalesini aldı. Yıllarca başarıyla korudu. İkinci Maç Köln'de yapıldı. FC Köln takımı ES ES'iDetlef ve Johannes'in golleriyle 2-0 yenerek eledi.

------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Salihciğim 'benimle uğraşanlar siyaset sahnesinden silinir' demiştim. Ama beni dinlemedin. Al bu suyu da biten siyasi hayatın üzerine artık kana kana içersin.

AKP Eskişehir Eski Milletvekili Salih Koca:Hocam bu saatten sonra değil pet bardak, bir damacana su içsem, beni kesmez.