ETO'nun Telekomünikasyon ve Bilişim Meslek Komitesi üyeleri, sorun ve taleplerini iletmek üzere Oda Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi.
ÖNERİLER TARTIŞILDI
ETO Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği İcra Kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda telekomünikasyon ve bilişim sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından fiyatı 3 bin 500 TL'yi aşan cep telefonlarında kredi ile satışlarda taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirilmesinin telekomünikasyon sektöründe yaşatacağı olumsuzluk üzerinde duruldu.
HAKSIZ REKABET
Taksit sayısının indirilmesinin sektörde faaliyet gösteren küçük çaplı firmaların satışlarını düşüreceği ve büyük firmalar karşısında haksız rekabete yol açacağı dile getirildi. Taksit sayısının indirilmesi ile vatandaşların kayıt dışına yönelebileceği ve yurt dışından telefon getirmeye ağırlık verilebileceği, bu nedenle devletin vergi kaybına uğrayabileceği ifade edildi. Son 2 yılda sektörde daralma meydana geldiği ve taksit sayısının indirilmesi ile daralmanın artabileceğinin altı çizildi. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, talep ve şikayetleri oda olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde ilgili bakanlıklara ileteceklerini söyledi. HM
Editör: TE Bilisim