Katılım yoğundu
Geçtiğimiz akşam Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılan söyleşiye Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, TSYD Eskişehir Şube Sorumlusu Sadi Seda, hentbol tarihinde önemli yeri olan Hentbol Türkiye Ajanı Hamit Türkmen, yakın tarihte hentbol çalışmaları ile ve dünya şampiyonluğunun kazanılmasında katkısı bulunan Sinan Önen, Anadolu Üniversitesi antrenörü Murat Kabadayı ve ilk Kadın Hentbol Milli Takım oyuncularından Zeynur Pehlivan gibi spor ve hentbol camiasının önemli isimleri konuşmacı olarak katıldılar.

Şampiyonluğun hikayesi
Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şube Sorumlusu Sadi Seda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; 'Şube olmanın ilk adımı attığımız bu günlerde bir etkinlik düzenleyerek Eskişehir'de varlığımızı bu şekilde göstermek istedik. İlk etkinliğimizin konusunu da 'Şampiyonluğa giden yolun hikayesi' olsun istedik. Geçen sezon birinci ligde şampiyon olarak süper lige yükselen Selkaspor Kulübü Hentbol Takımı'nın şampiyonluk hikayesini dinlemek istedik.'

Hentbolu onlar sevdirdi
Seda, 'Hentbol denince belki bugün ilk akla gelen takım Selkaspor olabilir. Geçmişte Eskişehir'de profesyonel ligde mücadele eden 6-7 hentbol takımı vardı. Kılıçoğlu Toprak, Etispor, Polisgücü, Anadolu Üniversitesi. Bunlar, deplasmanlı liglerde mücadele ettiler. Hatta Eskişehir'de Avrupa Kupaları maçlarını oynadılar. Eskişehir'de hentbol sevgisini aşılayan önemli isimler var. Eskişehir'de bugün Selkaspor gibi bir takım süper ligde mücadele ediyorsa, bunun temellerini onlar attılar. Hamit Türkmen, Sinan Öner, Metin Tomsuk, Murat Kabadayı gibi isimler ilk akla geliyor. Tabi bu arada rahmetli Hüseyin Mor'u da unutmadık' dedi.

Selkaspor misyon üstlendi
Selkaspor'un tam kadro yer aldığı söyleşide, Kulüp Başkan Yardımcısı Yenal Kaya, Başantrenör Osman Özoğlu ve takım kaptanı Recep Dege geçen sene alınan şampiyonluğun hikayesini anlattılar. Söyleşide Başkan Yardımcısı Yenal Kaya kulübün kuruluşunu anlatarak, 'Biz Selka grup olarak Eskişehir'de 40 yılı aşkın ticari faaliyet gösteriyoruz ve aile şirketiyiz. Bizim gibi şirketlerin ticari faaliyetleri yanında sosyal ve kültürel, spor anlamında da Eskişehir'e bir şeyler kazandırması gerektiğini düşünüyoruz. Son 15 yıldır ne yazık ki hentbol de bir gerileme vardı. Biz kendi imkanlarımız ve yapabildiklerimiz dahilinde tekrar ülkemize ve şehrimize kazandıralım istedik. İnşallah daha iyilerini hep beraber yapacağız' dedi.
Editör: TE Bilisim