9 yıldır Tepebaşı Belediyesi tarafından başarılı bir şekilde organize edilen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, bu sene yine Eylül ayında gerçekleşecek. 10. sempozyumun hazırlıklarına şimdiden başlayarak sanatçıların belirlenmesi ve organizasyon alt yapısı çalışmalarını yürüten ekip, Tepebaşı'nın yine Eskişehir'in, Türkiye'nin ve hatta tüm dünyanın vitrininde yer alacağını belirtiyor.

BELEDİYE BİNASINDA PİŞMİŞ TOPRAK HATIRALARI

Ortaya çıkan eserlerin Tepebaşı'nda çeşitli parklarda yayılmasının yanı sıra, sempozyuma katılan sanatçılar, Tepebaşı Belediye binası ve ilerleyen yıllarda oluşturulması planlanan 'Çağdaş Sanatlar Müzesi' için de eserlerini hediye bırakarak sanat birikimi sağlıyor. Bu yıla kadar yapılan tüm sempozyumlarda o yıla ait sanatçıların isimlerinin ve imzalarının yer aldığı bir hatıra eser de yapılarak Tepebaşı Belediyesi'ne hediye ediliyor.

BELEDİYE BİNASI SANAT GALERİ OLDU

Gerek Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nda yapılan bazı eserler, gerekse Ulusal Sanat Çalıştayı'nda yapılan eserler Tepebaşı Belediyesi'nde sergilenmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi, belediye hizmetleri dışında sanatseverleri de bu eserleri görmeye davet ediyor. (HM)

Editör: TE Bilisim