YANDAŞLIK OLMAMALI

Başkan Kurt yaptığı konuşmada, 'Sendikalar kimsenin arka bahçesi değil. Maalesef sendikalarda bağımsız, özgür, demokratik bir yapı yok. Sendikacılık, bir partinin yandaşlığını yapmak değil, sadece özgür ve demokratik bir biçimde hak arama mücadelesidir' dedi.

HAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Selahattin Özkaya da, yeni kurulan sendikanın genel merkezinin Eskişehir olduğunu belirterek, 'Demokrasi ve bilim yuvası üniversitelerimizde, eşit, çağdaş, evrensel hukuk kurallarına uygun çalışma koşulları ve yaşam standartlarının oluşturulması, akademik ve idari personelin sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışacağız. Çalışma ortamının insan onuruna yaraşır hale getirilmesi için her türlü siyasi ve ideolojik hareketten bağımsız olarak hak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz' diye konuştu.

Başkan Kurt, 'Bu hak arama mücadelesini yürütme konusunda sendikalar demokrasilerin olmazsa olmazlarındandır. Sizlere bu onurlu mücadelenizde başarılar diliyorum. Demokratik haklarınızı savunma yolunda verdiğiniz mücadelenden dolayı da sizleri tebrik ediyorum' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim