Tek Gıda İş Sendikasının sosyal tesislerinin temel atma törenine Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve sendika üyeleri katıldı.
BÜYÜK KAZANÇ
Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Bugün ve bu mevsimde çok güzel bir tesisin temeli atılıyor. Oldukça büyük bir tesis. Sanıyorum sendikacıların en büyük tesisi Eskişehir'de bu olacak. Sosyal tesisi olacak olması yalnız Tek gıda iş değil diğer sendikaların da yardım talebiyle burada hizmet vermelerini umut ediyorum. Bu bölgede bir düğün salonunun ve amfi tiyatrosunun bulunması büyük bir kazanç Eskişehir için' dedi.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'İşçilerimizin örgütlenmesini kolaylaştıracak onların çalışmalarını rahatlatacak bir ortamı sağladığı için Tek Gıda İş sendikasına teşekkür ediyorum' diye konuştu. Ahmet Ataç, 'Bana ilk yönetim geldiklerinde böyle bir niyetlerinin olduğunu duyumca çok mutlu oldum. Sendikaların sosyal tesis kurması çok önemli. Demek ki çok iyi maaşlar veriliyor, çok iyi sosyal haklar veriliyor ki üyeler böyle bir iş yapıyorlar. Hayırlı uğurlu ve Türkiye'ye örnek olsun' ifadelerini kullandı.
EKONOMİ BÜYÜSÜN
İSTİHDAM ARTSIN
Firuzhan kanatlı, 'ETİ Türkiye'de sendikal faaliyetlerinin başladığı dönemde sendikalı işçilerle çalışmaya başladı. Kul hakkı en önemli şeydir. Biz esasında Genel Başkan şunu söyledi: 2 yıl sonra 5 bin kişiyle açılış yapacağız bugün çok fazla kişiyle açılış yapmıyoruz dedi. Ama inşallah daha fazla insanla açılış yaparsınız. Çünkü hem ETİ'nin hem de Eskişehir'deki diğer şirketlerin iş hacimleri artsın, ekonomi büyüsün, istihdam artsın ki işçi arkadaşlarımız sendikalı bir şekilde yine bizden haklarını alsınlar. Arzu ediyorum ki inşallah iki sene sonra 7-8 bin kişiyle açarsınız. Bu da size nasip olur. Burada da böyle bir yerin özellikle organize sanayi bölgesine giderken yola cepheli bir alana yapılması da çok önemli. Bana hep sorarlar. Siz de sendika var mı? Evet, sendika var. Biz gurur duyuyoruz. Sendikalı sayısı ne kadar çoksa bizim gücümüz de o kadar. Allah hepimize iyi günler göstersin' dedi.
HAYALİMİZ GERÇEKLEŞİYOR
Mustafa Türkel, 'Bugün gerçekten bir hayalin gerçekleşmesinin ilk adımı atılıyor. 60 yıldır ETİ'de örgütlüyüz. Bu insanlar 60 yıldır sendikalı olmalarına rağmen bir araya gelmenin sıkıntısını yaşıyordu. Biz Eskişehir'de binlerce çalışan üyelerimiz için Türkiye'ye örnek olacak proje. Bu tesis artık Eskişehir'indir. Teşekkürün en büyüğünü de ETİ Şirketler Grubuna ediyorum. Burada binlerce insan iş ve aş sahibi oldu. Bu tesis biterken amfisine ve kongre merkezine Firuz Kanatlı'nın ismini vermek istiyoruz' diye konuştu. Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim