İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, ABD'nin California eyaletine bağlı San Francisco şehrinde bulunan ve 'silikon vadisi' olarak anılan uluslararası bilişim firmalarında görev alan FETÖ üyeleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 31 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Serdar Kuzuloğlu'nun da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Kuzuloğlu ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

'Tatsız bir şaka gibi algıladım'

Kuzuloğlu, serbest bırakılmasının ardından kişisel web sitesinden bir açıklama yaptı... Kuzuloğlu'nun 'Bir zorunlu açıklama, binlerce teşekkür' başlıklı açıklamasından bir bölüm;

'Önce resmi kelam:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda sürdürülen başka bir FETÖ soruşturması kapsamındaki bir şüphelinin ifadesi üzerine, sabah saatlerinde gözaltına alınan M. Serdar Kuzuloğlu, konuyla ilgisinin olmadığı anlaşılınca akşam saatlerinde serbest bırakıldı.
Kabaca özetleyecek olursak, bu sabah 05:00'te başlayan süreçte memleketin son kanser türü FETÖ ile olmadık, akıl almaz, hala inanamadığım bir kesişme yaşadım. Tatsız bir şaka gibi algıladığım bu olayda benim dışımda herkes ummadığım kadar ciddiydi.

Anlatmak, aktarmak için içim içimi yiyor. Ancak soruşturmada gizlilik kararı olduğu için yukarıdaki cümleden öte bir şey paylaşamıyorum. Ne mutlu ki (belki de bu tip soruşturmalar arasında tarihe geçecek bir örnek olarak) aynı gün içinde ifademi verip, haklılığımı aktarıp, serbest bırakıldım. Şu an evimde, olayın şokunu atlatmaya çalışıyorum.

'Destek olan herkese teşekkürler'

Bütün bu süreçte başından sonuna dek bana son derece yardımcı, kibar ve şefkatli davranan Emniyet Teşkilatı mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ve elbette en büyük teşekkürümü avukatlarım Ayşegül Özata ve Gökhan Ahi'ye iletiyorum.

Sosyal ve geleneksel medyada mesajlarıyla, haberleriyle konuyu duyuran, destek olan; tanıdığım, tanımadığım HERKESE de tek tek teşekkürler. Acı da olsa böyle vesileler gece gündüz faydalı olmak için çalışıp çabaladığım insanların varlığını hatırlatıyor. Ne güzel dostlar biriktirmişim meğer. Hiçbir şey boşa değilmiş. Bana yaşama sevinci veriyorsunuz.

Hayatımın en uzun ve en yürek sıkıştıran günlerinden biriydi. Bunu da yaşamış olduk. Sağlık olsun diyelim. Bu vesileyle bir kere hatırladım: Allah kimseyi bir dakikalığına bile özgürlüğünden mahrum bırakmasın.

İlk fırsatta daha güzel meseleler ile yeniden bir arada olacağız.'

Editör: TE Bilisim