Seyitgazi Belediyesi artık dışarıya bağımlı kalmadan kendi kilitli parke taşı ve bordürünü kendi tesislerinde üretecek. 51 mahallesinde parke taşsız sokak bırakmamayı hedefleyen Seyitgazi Belediyesi, kuracağı fabrika ile birlikte büyük tasarruf sağlamış olacak.

Temeli atılan ve piyasa değerinden daha ucuza mal edilecek olan yeni kilitli parke taş fabrikası, 1000 metrekare kapalı alana inşa ediliyor ve toplamda 12 bin metrekare açık alanda hizmet verecek. 8 saatte ortalama binmetrekare adet taş üretecek olan fabrikanın, bir an önce faaliyete geçmesi için büyük çaba sarf ediliyor.

Yapımı devam eden fabrika ile birlikte, kilitli parke taşının daha kaliteli, daha hesaplı imal edilmesi ve vatandaşlara daha hızlı hizmet götürülmesi amaçlanıyor.

Kilitli parke taşı fabrikası ile birlikte tüm mahallelerin taş sorununu kısa bir zamanda çözeceklerini belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, ' Kendi tesislerimizi kurduğumuzda söz verdiğimiz gibi parke taşsız sokak bırakmayacağız. Daha kaliteli, daha ucuza imal edeceğimiz parke taşlarını ihtiyaç halinde dışarıya da satma imkanımız olacak. Böylece tesisimiz kara geçen bir işletme olacak' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim