Şehir Tiyatroları 2015 – 2016 tiyatro sezonu repertuarı için projelendirdiği iki yeni oyununu seyirci ile buluşturarak sezonu açtı. Şehir Tiyatrolarının Haller Gençlik Merkezi içinde yer alan Tepebaşı Sahnesi'nde 'Halktan Biri' adlı yeni oyunun ilk gösterimi gerçekleşti. Amerikalı oyun yazarı, Sam Bobrick'in kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçemize kazandırdığı oyunun rejisini ödüllü yönetmen Ümit Aydoğdu üstlendi. Dekor Tasarımını Başak Özdoğan, Kostüm tasarımını Tülay Kale ve Işık Tasarımını Ali Rıza Tekin'in gerçekleştirdiği oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları Özlem Akdoğan ve Zafer Ergül rol alıyor. Oyun, ülkesinin yönetilme biçiminden memnun olmayan bir vatandaşın, ülkeyi yöneten kişiye mektup yazması ve sonrasında buna bağlı olarak yaşanan gelişmeleri trajikomik bir üslupla anlatıyor.

SAVAŞ KARŞITI OYUN

Aynı hafta içinde Şehir Tiyatrolarının bir diğer yeni oyunu 'Aslan Asker Şvayk' Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu'nda sahnelendi. Çek yazar Jaroslav Hasek'in kaleme aldığı, Selahattin Hilav'ın Türkçemize kazandırdığı oyun, Devlet Tiyatrosu sanatçısı, oyuncu ve yönetmen Yunus Emre Bozdoğan rejisi ile sahnelendi. Müzikleri Fatih Veli Ölmez'e ait olan oyunun Dekor Tasarımını Anıl Işık, Kostüm Tasarımını Tülay Kale, Işık Tasarımını Ersen Tunççekiç, Hareket Düzenini Filiz Sızanlı gerçekleştirdi. Birçok edebiyat eleştirmeninin ilk savaş karşıtı roman olarak nitelendirdiği 'Aslan Asker Şvayk', savaş çığırtkanlığını, militarizmi, insanlık tarihinin en acımasız savaşlarını, tüm anlamsızlıkları ve gülünçlükleriyle yerden yere vuran bir kara komedi. Oyunda, Eskişehir Şehir Tiyatrosu sanatçıları Sermet Yeşil, Ercüment Yılmaz, İsmail Dündar, Umut Bazlama, H.Tolga Tümer'in yanı sıra İlkyaz Arslan, Özgün Can Karaburun, Ceyda Çınar Onbul, Orçun Ertaman rol alıyorlar.

İlk gösterimleri seyircinin büyük beğenisi ve alkışları ile sahnelenen 'Halktan Biri' ve 'Aslan Asker Şvayk' adlı yeni oyunlar, Şehir Tiyatroları sahnelerinde sezon boyunca izleyici ile buluşmaya devam edecek.(HM)

Editör: TE Bilisim