Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu tarafından 'Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği'nin üçüncüsü düzenlendi. Düzenlenen şenlikte pet shoplardan hayvan satın almak yerine barınaktaki canlara sahiplenilmesine vurgu yapıldı. Hayvan barınağından getirilen minik canlar, hayvan severler tarafından sahiplenildi. Patilileri sahiplenen vatandaşlara ise veteriner tarafından hem bakımları hakkında bilgi verildi hem de hayvanın takibi için sahiplenen kişinin bilgileri kayıt altına alındı.Şenlik alanında kedi ve köpek olmak üzere toplamda 30 can sahiplendirildi.
DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL
Pati şenliğinde konuşan Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Ece Bilgin, 'Pati Şenliğini geleneksel hale getirdik. Çünkü çok talep, istek ve beğeni var. Onlar her şeye rağmen yaşıyorlar, yaşamaya çalışıyorlar. İçlerinde en önemli faktör de biz insanlarız. Neden? Doğayı tahrip ediyoruz. Hayvanlara yaşam alanı bırakmıyoruz. Bunlara rağmen hayvancıklar bizlerin arasında yaşamaya çalışıyor. Dünya yalnız bizim değil. Bunu unutmayalım onlara el verelim merhamet gösterelim' dedi.
BURADAN MUTLU AYRILALIM
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, 'Ne mutlu bu yıl da diğer yıllar gibi çok hayvan sahiplendirilsin istiyoruz. Buradaki vatandaşlarımız, gençlerimiz hayvanlarla evlerine dönsün, onlara iyi baksınlar istiyoruz. Buradan çok hayvan sahiplendirilsin ki bizler de buradan mutlu ayrılalım' diye konuştu.
BÜTÜN HAYVANLAR SAHİPLENDİRİLSİN
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bugün gerçekleştirilen bu etkinlikte umarım geçen yıla göre daha çok hayvan sahiplendiririz çünkü bu mevsim sokaktaki hayvanların çoğaldığı bir mevsim. Bunu normalleştirmek için biz hayvan barınağında çalışıyoruz. Sizler şehrin değişik yerlerinde çalışıyorsunuz. Bunlar yasal anlamda bazı değişiklikleri gerçekleştirmek gerekir. Biz bütün hayvanları sahiplendirebilelim. Normal şartlarda yasa bize belli süre sonra tekrar aldığımız yere götürüp bırakmayı emrediyor. O zaman yeniden sokaktaki hayvanı çoğaltıyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Barınaklar, hayvanlarla hayvan severlerin buluştuğu bir nokta olmalı. Oradan hepsi sahiplenebilmeli. Eğer bu sağlanırsa başarılı sonuçlar elde edilir' ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrasında hayvan dostlarına teşekkür belgesi verildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim