Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yıl sonu gösterisinde 'Kadına Yönelik Şiddete' dikkat çekildi. 'Kadına şiddete son ver' ve 'Kadına şiddete son ver' pankartı açan atölye katılımcıları, kadına yönelik şiddet sonucu hayatını kaybeden; Emine Bulut, Münevver Karabulut, Ceren Özdemir, Leyla Aldemir, Şule Çet, Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını taşıdı.
PROTESTO EDİYORUZ
Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadına yönelik şiddetin bir an önce sona ermesi gerektiğinin altını çizdi. 'Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ile kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Bundan sonra, bundan geri adım atmaya ve attırmaya hiç kimse teşebbüs etmemelidir. Böyle bir duruma, bütün kadınlarımızın karşı çıkacağına inanıyorum. Kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz' diyen Başkan Kurt, etkinlikte kadına yönelik şiddete karşı çıkan kadınları tebrik etti. Başkan Kurt, 'Atölyelerimize katılarak, bu etkinliklere destek vererek kadınlarımızın, özgürleşmesine katkı sunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi.
GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Eskişehir'de eski kocası tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın adını Yenidoğan Mahallesinde çalışmaları devam eden halk merkezine vereceklerini açıklayan Başkan Kurt, 'Yine genç bir kardeşimiz Ceren Özdemir, ne idüğü belirsiz biri tarafından yolda yürürken öldürüldü. Adalar'da açtığımız gençlik merkezine Ceren Özdemir adını veriyoruz. Eskişehir'de kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu şiddete geçit vermeyeceğiz' diye konuştu.
RENKLİ GÖSTERİ
Yılsonu gösterisinde Spor ve Dans Merkezi, Büyükdere Spor ve Dans Merkezi, 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Spor ve Dans Merkezi, Emek Spor ve Dans Merkezi, Orhangazi Spor ve Dans Merkezi ile Yenikent Tenis, Pilates ve Yoga Merkezinde dönem boyunca ders alan atölye katılımcıları sahne aldı. HM
Editör: TE Bilisim