On yıldır Hakkari yaylalarında bal üreticiliği yapan Serhat Erçin, Şemdinli balının Osmanlı hükümdarlarına kadar dayanan bir hikayesi olduğunu söyledi. Hakkari'nin yaylalarında iki grup arıları olduğunu belirten ve Eskişehir'de satışını gerçekleştiren Serhat Erçin, ürettikleri Şemdinli balının tamamen doğal olduğunu vurguladı. Erçin, 'On yıldır Şemdinli balını piyasaya sunuyoruz. İki grup arımız var, organik ve normal. Organik grubu arılarımız 3 bin 500 rakımda Hakkari'nin yaylalarında bulunmaktadır. Her sabah bir kaşık Şemdinli balı yiyen birinde hastalık kalmaz. Kanser ve şeker hastaları bizim ballarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Şemdinli balının diğer bir özelliği ise TÜBİTAK'ın yaptığı sınırlı bir araştırmaya göre, balımızı ürettiğimiz bölgede 23 tane endemik bitki bulunmaktadır' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim