Türk edebiyatının sembol ismi ve halk şairi Yunus Emre'nin memleketi Eskişehir'in ev sahipliği yaptığı buluşma, bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da hem Türkiye'nin çeşitli illerinden hem de dünyanın pek çok farklı noktasından gelen yabancı şairleri bir araya getirdi. Açılışta konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Her zaman şunu söylüyorum şiir Eskişehir'e çok yakışıyor. Tabi Yunus'un kenti Eskişehir'de Şiir Buluşması çok anlamlı. Şiir insanın yüreğinde farklı farklı duyguları yansıtıyor. Her şairin kendine özgü dili var. Bugüne kadar 34 farklı ülkeden 70 konuk şairi konuk ettik. Türkiye'den ise bugüne kadar 190 şairi ağırladık. Bu yıl odak ülkemiz Macaristan. Bu etkinlikte 2 günlük özellikle çocuklara şiir etkinliklerimiz olacak. Küçük İskender anılacak' dedi.
HÜZNÜN AYI
Kasım ayının hüzün ayı olduğunu belirten Başkan Ataç, 'Kasım ayı hüzün ayı. Bu ayda Yahya Kemal, Siyaset adamı Bülent Ecevit ve Mustafa Kemal'in ölümleri bu ayı hüzünlü bir ay haline getirmiştir. Pazar günü Atamızın 81'inci anma yılı. Mustafa Kemal Atatürk'e baktığımızda Nutuk başyapıt olmak üzere 14 kitap yazdı. Hakkında yazılan kitap ise 15. Bülent Ecevit bağımız bir şairdi' diye konuştu. Açılış programı öncesinde ise Şair Şükrü Erbaş kitabını imzaladı.
BİRSEL 100 YAŞINDA
Etkinliğin ilk günü bugün Çocuk Şiiri etkinliği ile başlıyor. Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek Çocuk Şiiri etkinliğini Medine Sivri yönetecek ve Mustafa Köz de konuşma yapacak. Saat 10.30'da ise Salah Birsel 100 Yaşında etkinliği, Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Salah Birsel'in 100. yaşı anısına düzenlenecek olan oturumda Mahmut Temizyürek konuşmacı olacak. Ardından saat 11.30'da Balazs Szöllössy'nin moderatörlüğünde Macar Şiiri oturumuna geçilecek ve Marton Simon, Orsolyo Lang ve Csilla Nagy Hajnal Macar şiirini ele alacak. HM
Editör: TE Bilisim