Müzisyen Aytaç Karausta'nın da kısa bir konser verdiği etkinliğe şairlerden Ayten Mutlu (İstanbul), Altay Ömer Erdoğan (İzmir), Hayrettin Geçkin (Çanakkale), Salim Çalık (Zonguldak), Erdoğan Ekiner (Eskişehir) ve Mehmet Ali Yılmaz (Eskişehir) katıldı.
Etkinlik konusunda bir açıklama yapan Şair Erdoğan Ekiner, şiir buluşmasına destek veren kuruluşlara ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyenin Özel Kalem Müdürü Şenol Durur ve Basın Halkla İlişkiler Bölümü çalışanlarına teşekkür etti. Ekiner, etkinliğin Gülçin Karausta'nın mücadelesi için önemli olduğunu vurguladı.

İLACIMIZI DEVLET KARŞILASIN
Etkinlikte konuşan ve hastalığı hakkında bilgi veren Gülçin Karausta, '16 yaşında bu hastalığa yakalandım. Önce sakarlık sanıyordum çok önemsemedim ama sonra bu hastalığın ne kadar ciddi olduğunu öğrendik. Sağlık Bakanlığı'na birlikte gittik ve bizim için hayati önem taşıyan fakat çok pahalı olan ilacın devlet tarafından karşılanmasını istedik. Aradan 10 ay geçmesine rağmen hala bir yanıt gelmedi. Bu ilacı şuan ben alıyorum ama alamayan binlerce ataksisi hastası arkadaşım var. Ben sadece kendim için değil tüm bu hastalığı olan insanlar için istiyorum' dedi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim