1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Bedirhan A. (18) ve Emre K. (25) ile avukatları katıldı.

EVDEN ÇIKTIM
İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanık Bedirhan A, cinayetle hiçbir alakasının olmadığını öne sürerek, tahliyesini talep etti. Sanık Bedirhan A, olay günü maktul ile aynı evde olduklarını belirterek, 'Arkadaşım Emre K. ve Ejder As ile oturuyorduk. Emre, Ejder'e bir telefon hattı satın almış. Hat açılmayınca Ejder sinirlendi. 'Gidelim, bu işi çözelim' dedi. Fakat Emre de geç olduğunu söyleyerek gitmedi. Tartışmaya başladılar. Ben bu sebeple evden çıktım. Bıçakla peynir kesilmişti. Bıçak televizyonun yanındaydı. Ben çıktıktan sonra ne olduğunu bilmiyorum' iddiasında bulundu.

BENİ BIÇAKLADI
Sanıklardan Emre K. ise suçsuz olduğunu ileri sürerek, şu savunmayı yaptı: 'Bana 'SIM kartım neden açılmıyor?' dedi. Bana tokat attı. 'Bu işi hallet' dedi. Ben de işimin olduğunu ve gidemeyeceğimi söyledim. Kendisi bana küfür ederek, üzerime yürüdü. Bedirhan bizi ayırmaya çalıştı. Bu sırada Ejder mutfaktan bıçak aldı. Bıçağı karnıma sapladı. Yere düştüm. Bedirhan ve Ejder kavga etmeye devam etti. Ejder evden koşarak çıktı. Bedirhan da peşinden çıktı. Ejder'in bana sapladığı bıçak Bedirhan'ın elindeydi. Dışarı çıktıklarında ne olduğunu bilmiyorum. Bayılmışım, hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde dışarı çıktım. Bedirhan'ın elindeki bıçak nasıl benim elimde bulunmuş bilmiyorum. Bedirhan'ın apartmandan çıkarken Ejder'i bıçakladığını düşünüyorum. Ya da benim bıçaklandığım odanın dışında bıçaklanmıştır. Suçsuzum ve şikayetçiyim.' Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Bedirhan Alkan'ın tahliyesine, Emre Karakuş'un ise mevcut halinin devamına karar verdi. Duruşma, 20 Aralık'a ertelendi. AA
Editör: TE Bilisim