Lig maratonunda haftayı Denizlispor karşısında aldığı galibiyetle geride bırakan Eskişehirspor, bugün kritik bir maça çıkacak.
Hafta içinde keyifli bir şekilde bugün oynanacak Giresunspor maçına hazırlanan teknik kadro ve futbolcular, ligde şampiyonluğu hedefleyen rakibi karşısından kayıpsız ayrılmak istiyor.

Teknik direktör Yücel İldiz nezaretinde dün sabah yapılan antrenmanın ardından tesislerinde kampa giren takımda, savunma oyuncusu Akaminko dışında eksik yok.

Taraftarların büyük desteği altında çıkacakları maçtan, puan yada puanlarla ayrılmanın hesaplarını yapan Teknik direktör Yücel İldiz, Denizlispor galibiyetiyle takımın üzerindeki şansızlığı kırdıklarını, fakat bunun devamını getirmenin önemli olduğunu söyledi.
Ligde geçtiğimiz sezon başında görev yaptığı Karadeniz temsilcisinin, Süper lig umutlarını Eskişehirspor ile oynanan yarı final maçında yitirdiğini ve bu sezon ciddi yatırımlar yaparak, hedefine ulaşmak istediğini de belirten İldiz, maçın oldukça zorlu geçeceğini belirtti.

Diğer taraftan bugün saat 15.30'da oynanacak zorlu maç öncesi, her iki takımın tarihteki rekabetine bakıldığında ise, Eskişehirspor ve Giresunspor, 47 yıllık rekabette 25 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların 16'sında gülen taraf Eskişehirspor olurken Giresunspor sahadan 5 kez galip ayrıldı. 4 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı.
Editör: TE Bilisim