Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Sivas olaylarının 21 yıl önce dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir kara leke olarak tarihe geçtiğini belirtti. Sivas katliamını her yıl anacaklarını kaydeden Çetinkaya, yaşanan olayları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.
Ardından konuşan Sücaaddin Veli Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İbrahim Balcı ise, 2 Temmuz ve Madımak olaylarının acılarının halen ülkede toplumsal vicdanın önemli yaraları olduğunu ifade etti. Olayların Alevi-Sünni, inanan ve inanmayan, farklı görüşlere sahip her vatandaşın belleğine yer ettiğini aktaran Balcı, 'Gerek ülkemizin, gerekse Sivas'ın onuruna büyük bir leke süren bu olayda kaybettiğimiz canları anmak, bu insanlık dışı saldırıyı kınamak, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm aydın vatandaşlarımızın ortak tavır ve davranışı olmuştur. Yaşanan bu katliamlar, ülkemizdeki toplumsal vicdanı tatmin edecek biçimde araştırılmamıştır' diye konuştu.
Katılanların sloganları ile sona eren anma programına, kentte bulunan çeşitli dernekler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. (İHA)

Editör: TE Bilisim