Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği, Odunpazarı bölgesinde yapılacak yeni dernek binasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Tören birçok siyasiyi bir araya getirdi. AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü törene katıldı. Binanın yapımını hızlı bir şekilde bitirmek istediklerini kaydeden Dernek Başkanı İsmail Arslan, bu amaçla 'Bir tuğlada sen koy' kampanyası başlattıklarını belirtti.
YAZLIK BAHÇE OLABİLİR
Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, temel atılan alanın küçük olduğunu belirterek, 'Dernek başkanlarına şunu hatırlatayım ki gördüğüm kadarıyla hem yanında hem arkasında arsalar var. Eğer temel bundan ibaretse burası biraz küçük kalacak. Herhalde yönetim kurulu ve birkaç Sivrihisarlının gelmesiyle dolar gibi. Onun için yardımcı olalım yan, arka ne varsa burası büyük bir yer olsun. Toplantı, gösteri salonlarınız olsun. Ne yazık ki önünüzde kocaman binalar ver ama siz onu halledersiniz' dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan boş alanda önceden atıl bir binanın yer aldığı bilgisini alan Başkan Büyükerşen, 'Projede, imar planında buraya bir şeyler yapılabilirse, bu bina meselesi halledilebilirse yazlık bir bahçesi de olabilir diye düşünüyorum. Çok şey mi istedik sayın Başkanım?' diyerek Sivrihisarlıları sevindiren öneride bulundu.
NE KADAR ÖVÜNSEK AZ
Soğuk hava koşulları nedeniyle AK Partili ve CHP'li milletvekilleri adına sadece Utku Çakırözer konuştu. Çakırözer, 'Bu soğuk günde içimizi ısıtan bu dayanışma için hepinizi kutluyorum. Başlangıcı böyle oldu bundan sonrasını da birlikte koyalım ve en kısa sürede açılışını sağlayalım. Odunpazarı'nın bir sosyal ve kültürel buluşma noktası olması anlamında derneklerimiz için merkez haline geliyor olması çok sevindirici' ifadelerini kullandı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü de, 'Sivrihisarlı olarak ne kadar gurur duysak, övünsek azdır. Rabbim bu birlik beraberliğimizi daim etsin İnşallah' diye konuştu.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Edilen duaların ardından protokolün temele kürekle attığı harçla tören sona erdi.
Temeli atılan dernek binası 153 metrekare alana sahip olacak. Dernekte, Sivrihisar yemek kültürü, yabancı dil, satranç, matematik ve kadınlar için çeşitli kurslar düzenlenecek. HM
Editör: TE Bilisim