Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan, tokluk hissi oluşturması ve yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini düzenlemesine yardımcı olan hurmanın hem iftar hem de sahur sofralarında tercih edilebileceğini belirtti. Ramazan boyunca bir bardak su ve 1-2 adet hurma ile orucun açılabileceğini, iftardan sonra ise, tatlı isteğini kontrol edebilmek adına bir bardak süt ve iki adet hurmanın iyi bir ara öğün olabileceğini ifade etti.Şenarslan, günlük enerji, mineral ihtiyacını karşılayabilen ve şeker isteğini baskılama yardımcı olan hurmanın, her yaş grubunun beslenmesinde yer verilebilecek bir besin olduğunu belirterek, 'Yüzde 44-88 oranındaki yüksek şeker içeriğine rağmen, glisemik endeksinin düşük olması sayesinde, gün içerisinde düşen kan şekerinin dengelenmesi adına çok güzel bir alternatif oluşturuyor' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim